Omleta

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2013 | 3739 vizualizari

 

Am vazut dar nu stiu unde?aceasta omleta oricum provenienta asiatica este un pic deosebita prin modul de a prepara cat si unele ingrdiente.O sa vedeti despre ce este vorba;

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri coniac
  • mirodenii (boia,cimbru seminte,maghiran uscat)
  • ulei 2 linguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta:

Cele 5 oua se pun intr-un castron se adauga sare dupa gust si se bat bine cu o furculita. Ce inseamna bine? Adica aproximatix 2 minute si apoi se adauga restul de ingrediente.

In prima faza uleiul se pune la incins intr-o tigaie putin mai mare ca dimensiune si se lasa sa se incinga bine, se da deoparte pentru cateva secunde si cu un polonic punem o parte din ouale batute adica un strat ceva mai gros. Se va praji omleta si pe o parte si pe cealalta parte dupa care tot in tigaie se ruleaza ajutandu-ne de o paleta ca pe o clatita lasand-o in tigaie dar in partea din fata noastra.Tot cu polonicul se ia din compozitie si se pune in tigaia incinsa (fara ulei). Cu paleta se ridica de la mijloc clatita din tigaie ca ouale de la urmatoarea omleta se se duca si acolo. De aceasta data omleta se va praji doar pe o parte rulandu-se si aceea tot cu clatita ramasa in tigaie deci asa vom proceda cu toata cantitatea de oua preparate pentru omleta.

Imi pare rau ca nu am putut face poze mai multe la toate etapele dar eu cred ca ati inteles.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Din aceasta omleta pe care eu am taiat-o fideluta adica a rezultat niste taietei pe care i-am folosit la ciorba de salata si care urmeaza sa o prezint mai jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]