publicat la 02.03.2014
publicat la 02.03.2014
publicat la 02.01.2014
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu branza
Se fierbe mai intai grisul cu laptele si se da la rece. Cand acesta este rece se amesteca cu restul de ingrdiente si se rastoarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana la coacerea finala 45 de minute sau chiar o ora. Se prepara...
Desert prajitura cu krantz
Blat: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cu o lingura de lemn se amesteca nuca si faina, apoi se imparte in trei pentru trei foi. Se pune hartie de copt in tava si se intinde compozitia cu o paleta. Se coc foile pe rand, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se rumenesc usor...
Iepure de camp cu masline si garnitura de legume
In ziua de 24 decembrie am facut baitul pentru carnea de iepure. Spalata si transata in bucati mai mici am sarat si piperat si in acest timp vinul cu legumele pe care le-am curatat si feliat destul de mare le-am pus la fiert impreuna cu mirodeniile si au clocotit timp de 15 minute. Cand acesta...
Mini painici cu seminte
Faina cernuta in care se pune sare intr-o parte a ligheanului,drojdia se dizolva in apa calda si se vor amesteca toate pana ce faina se incorporeaza toata iar la sfarsit se adauga uleiul si se framanta bine.Se lasa la crescut pana se dubleaza volumul.In 4 farfurii mici se vor pune semintele...
Placinta dobrogeana
Se unge o tava de aragaz cu unt abundent.Branza sarata se rade mai mare si se amesteca cu branza dulce si oua(3 buc.).Fiecare foaie de placinta se unge cu unt topit si in completare cu ulei si la unul din capete se aseaza branza si se ruleaza.Fiecare sul de placinta se aseaza in tava...
Tort in trei culori pentru a 300-a reteta
Am inceput prin a prepara cremele: gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Laptele pentru frisca l-am batut cu mixerul de la ambele creme(iaurt si vanilie).Jumatate din frisca am amestecat-o cu iaurtul si cu gelatina pe care am pus-o la foc sa se dizolve bine in apa dar pana s-a dizolvat dar...
Prajitura cu mascarpone
Se pregateste blatul mai intai -se separa albusurile de galbenus,se bat foarte bine cu mixerul, se adauga zaharul treptat se pun apoi galbenusurile si se continua mixarea. Faina cu cacaua si praful de copt se pun in sita si se cerne deasupra compozitiei si se amesteca cu o lingura de...
Penne cu ciuperci si legume
Pennele se pun in apa la fiert dupa instructiunile de pe pachet. Legumele spalate si taiate nu prea mici se pun intr-un castron, ciupercile si ele spalate si taiate julien se pun peste legume. Intr-o tigaie sau wok (al meu este cam mare pentru o singura portie) se pune uleiul la incins apoi...
Rulada cu gem de caise si nuca
Ouale se separa si se bat albusurile spuma tare se adauga zaharul treptat apoi pe rand galbenusurile,Cacaua se amesteca in ulei si se adauga compozitiei cu oua se bat bine incontinuare si la sfarsit se incorporeaza si faina dar de aceasta data se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus...
Invartita cu branza dulce
Branza dulce se amesteca cu trei oua,zahar,mirodenii si gris. fiecare foaie se intinde si se stropeste cu ulei apoi se pune din loc in loc branza cu furculita prin scuturare deci branza se imparte egal la cate foi avem si la fel ca cea cu carne se ruleaza si se increteste putin si se pune...
Invartita cu carne
Ceapa se curata si se taie marunt apoi se pune intr-o cratita la calit cu 3 linguri de ulei.Cand a inceput sa se prajasca se adauga 2 linguri cu apa si imediat carnea care se lasa la calit pana scade apa.Se lasa la rece si se adauga oul batut.Foile cumparate se intind pe masa si cu o pensula se...
Desert cornuletele copilariei
Aluat : Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine, apoi se adauga faina si se framanta o coca nu prea tare. Se lasa 15 minute sa creasca. Aluatul se face sul si se portioneaza egal, de dimensiunea unei mingi de tenis. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul in forma rotunda si apoi se taie...
Snitel din somon
Pestele spalat, sters cu hartie absorbanta, se sareaza si se pipereaza apoi se tavaleste prin faina ca sa faca un strat subtire de faina. Din oua,faina si apa gazoasa se face un sos mai gros la care se adauga putina sare.Se bate bine cu furculita ca sa nu faca cocoloase.Pestele dat prin faina...
Cartofi aromati cu usturoi la cuptor
Cartofii se curata ,se spala si se vor taia in felii mai groase.Se pun in strecuratoare si apoi pe hartie prosop sa absoarba apa de pe ei.Intr-o tava mai adanca se pun cartofii peste care s-au pus mirodeniile,sare,piper,cimbru si curcuma iar la sfarsit se ung cu uleiul de masline luand in maini...
Salata de post
Cutiile de conserva se desfac, fasolea cu porumbul se pun in strecuratoare si se trec prin jet de apa rece. Salata spalata si scursa bine se taie julien, procedam si cu ceapa la fel curatata si taiata julien. Se vor pune toate intr-un castron si se amesteca bine cu sare si zeama de lamaie. Pe...
"Chiftele" din mere
Merele se spala si se curata de coaja.Se dau prin razatoarea mare si se amesteca toate ingredientele mai sus mentionate, Punem tigaia la incins apoi uleiul si facem forme in palma mai intai rotunde apoi se aplatizeaza ca sa se patrunda bine in mijlocul chiftelelor.Sunt foarte bune si parfumate...
Tort cu capsuni si cacao
Se sfarama biscuitii si napolitanele in robot apoi se amesteca cu margarina topita,nuca,laptele. Pe o farfurie se pune suportul pentru torturi si se vor aseza biscuitii presandu-se cu fundul unui pahar apoi se pune in frigider timp in care se prepara cremele.Se zdrbesc in bledar capsunile...
Ciuperci in sos bechamel si tagliatelle cu sepia
Ciupercile taiate se pun la calit in putin ulei deoarece acestea lasa zeama lor si se lasa acoperit la foc mic.Separat in alta craticioara se pune untul si uleiul la incins, se adauga faina, se se amesteca bine apoi se stinge cu apa si catre sfarsit se pune si laptele. Se amesteca bine cu un...
Peste Tilapia la cuptor cu legume
Pestele curatat si condimentat. Se cresteaza fileurile si pe o parte si pe cealalta, dedesubt se pun felii de rosii , 1/2 de ceapa feliata si ghimbir tocat fin. Deasupra deasemeni restul de ceapa feliata si rosii mici taiate jumatati,vinul si un strop de apa dupa care se da la...
Mic dejun cu mozzarella
Se bat ouale cu sare si piper se adauga si smantana.Se pune tigaia la incins pe foc,se pune uleiul si untul apoi se pot pune si ouale,focul se lasa mai domol sa se patrunda bine omleta dupa care se poate intoarce pe cealalta parte dar inainte de asta se poate tine un pic suspendata pe...
Fasole verde cu usturoi
Fasolea se scoate intr-o sita si se trece sub jet de apa.Tigaia se pune la incins,se adauga uleiul apoi usturoiul care se lasa putin la prajit. Se adauga fasolea si se amesteca totul bine apoi se pune sare, piper urmand apoi rosiile pe care le taiem cuburi. Se mai amesteca 1-2 minute se...
Tort cu crema de cacao si fructe
Se pregateste mai intai blatul pentru a avea timp de racire. Se bat cu mixerul albusurile foarte bine cu putina sare, se adauga zaharul si se amesteca continuu. Se adauga galbenusurile, uleiul, cu cealalta mana tin strecuratoarea in care am pus cacaoa si o cern deasupra bolului in...
Piept de curcan cu fussili
Pieptul de curcan se spala bine si se portioneaza in cuburi mici.Se pune tigaia la incins se adauga apoi uleiul iar pieptul de curcan se pune cand uleiul este bine incins,se amesteca bine pe toate partile sa scada de tot apa din el.Ceapa se curata si se toaca marunt adaugandu-se peste carne,se...
Somon cu salata de ton
Se prepara marinata si se introduce somonul in ea si se da la frigider.Acum se prepara salata:cele doua tipuri de salata se spala bine si se tamponeaza cu hartie prosop,dupa care se va taia sau rupe dupa preferinta dar nu prea mici si se pun intr-un castron la fel si cu avocado pe care il...
Gogosele cu iaurt
Se incepe cu dizolvarea drojdiei intr-un castronel in care se pune apa calduta si lingurita cu zahar. Se lasa la dospit,intre timp se bat ouale si iaurtul intr-un castron mai mare se adauga si drojdia dospita dar si faina amestecandu-se bine sa nu faca cocoloase cu un tel. Se lasa la dospit...
Ciuperci in aluat
Ciupercile spalate se lasa la scurs intr-o sita.Se prepara aluatul numai ca eu am adaugat la acest aluat drojdie ca sa le pot coace in cuptor si nu altfel preparat. Pentru fiecare ciuperca am luat din aluat dimensiunea unei nuci pe care am intins-o cu sucitorul dupa care pe mijloc am...
Creveti pe gratar
Crevetii curatati de carapace se spala si se pun pe hartie de bucatarie. Se dau cu sare, piper, tabasco cateva picaturi, sos de soia, dupa care se vor amesteca si se infig in betele de frigarui cate trei bucati. Se vor lasa 10 minute sa intre bine sosul in ei si in acest timp se...
Panna cotta
Se pune mai intai gelatina la inmuiat in apa tece cat sa o acopere apoi se pune smantana si laptele intr-o cratita la incalzit si in ea se mai pune si zaharul ca sa se dizolve bine.Cand este aproape de a da in clocot se da deoparte de pe foc si se pune gelatina care se amesteca continuu pentru o...
Clatite banatene
Clatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca mine la aparat. Separat se amesteca branza cu branza cu fructe, zaharul si zaharul vanilat. Cu...
Rulouri din carne de porc
Carnea se bate intre 2 folii de plastic ca pentru snitele. Peste ea se pun (pe fiecare) feliile de sunca, omleta taiata ca taieteii si morcovul (1) taiat fasii cu cutitul de curatat legume. Se ruleaza strans si se prind cu scobitori. Intr-o farfurie se pun semintele de dovleac si se tavalesc...