Tort cu crema de cacao si fructe

de mamaieelena in Torturi, 18 Aug 2013 | 4885 vizualizari

 

Si uite mai fac si eu cate o ispita

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 50 ml. ulei
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 fiola cu rom
  • 3 linguri cu nuca pisata marunt
  • crema:
  • 3 linguri cu amidon alimentar
  • 4 linguri cu cacao
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola cu esenta rom
  • 2 linguri cu lichior de cacao
  • 250 ml lapte
  • 70 g unt
  • Topping:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 g coacaze rosii
  • piersica si para pentru decor
  • sirop de capsuni pentru insiropat blatul (facut in casa de la o prietena)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao si fructe:

Se pregateste mai intai blatul pentru a avea timp de racire. Se bat cu mixerul albusurile foarte bine cu putina sare, se adauga zaharul si se amesteca continuu. Se adauga galbenusurile, uleiul, cu cealalta mana tin strecuratoarea in care am pus cacaoa si o cern deasupra bolului in care bat ouale, adaug si faina si la fel o cern deasupra bolului. La cacao si faina am folosit lingura de lemn pentru a amesteca. Se poate adauga acum si nuca, tot acum se pun si mirodeniile. Se tapeteaza cu folie pentru cuptor o forma si se rastoarna compozitia, se da la cuptor la 190 de grade pentru 40 de minute.

Acum se pregateste crema astfel: se pun in cratita de inox galbenusurile si se freaca bine cu zaharul, se adauga si cacaoa impreuna cu amidonul care au fost desfacute inainte cu laptele rece astfel incat acum se pot incorpora mai usor in compozitia de oua. Se adauga lichiorul cu mirodeniile. Acum se pun pe foc domol si se amesteca pana se ingroasa bine. Se adauga si untul si se raceste in chiuveta, in apa rece.

Albusurile se bat cu un pic de sare pana se intaresc. Avem pe foc o cratita cu apa in care vom pune la bain-marin albusurile dar inainte de acest lucru se pune intr-o cratita apa si zahar pentru sirop, iar acest sirop il vom pune in fir subtire fierbinte peste albusuri.

Separat se desfac bobitele de coacaze si se adauga in albusuri. Se taie blatul in doua si la mijloc se pune creme rece si deasupra se pune crema din albusuri si se decoreaza cu fructe

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In compozitia tortului zaharul alb l-am inlocuit cu zahar de fructe care nu indulceste prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Nesquik