Desert cornuletele copilariei

de mamaieelena in Prajituri, 17 Oct 2013 | 104658 vizualizari

 

Ei da, am avut si eu copilarie si nu oricum, ci cu rasfat, asa cum au fost multi copii pe care parintii lor si i-au dorit. Iar aceste cornulete sunt tocmai prajiturile cu care mama ne rasfata in dupa-amiezele de iarna si erau foarte gustoase. De altfel si ale mele au fost aproape la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g untura (osanza)
  • 150 g smantana
  • 100 ml vin alb
  • 3 oua
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 350 g gem de prune
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuletele copilariei:

Aluat: Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine, apoi se adauga faina si se framanta o coca nu prea tare. Se lasa 15 minute sa creasca. Aluatul se face sul si se portioneaza egal, de dimensiunea unei mingi de tenis. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul in forma rotunda si apoi se taie din centru catre exterior raze, iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza apoi de la baza catre varful aluatului, formandu-se un cornulet. Se pun in tava si se baga apoi in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc usor.

Umplutura: intr-un castron se pune gemul si peste el toata nuca si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza bine.

Cornuletele se tin in cuptor pana se rumenesc, apoi se rastoarna imediat peste zaharul pudra, se pudreaza si se aseaza pe o tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuletele copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post (minunile bunicii)