Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Ian 2025 | 1149 vizualizari

 

Imi place sa testez diverse retete de cornulete, de data asta cu vin alb. Mi-a placut reteta asta de la ''Retetele Mihaelei'' dar atunci cand am dat peste reteta asta nu aveam chef sa deschid o sticla de vin doar pentru 6 linguri de vin, asa ca am pus-o la pastrare. Zilele astea mi-am amintit ca am desfacut o sticla de vin alb - Sauvignon blanc demisec si cum nu prea suntem amatori de vin, a ramas cca jumatate nebaut. Au iesit foarte fragede, am sa mai repet reteta, ca am mai ramas vin...)).................eu am dublat cantitatile, am un nepot student si i-am facut sa ia la el la facultate.
Pentru aceste Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase, sunt necesare urmatoarele ingrediente: untura, faina, oua, smantana, vin alb, zahar, rahat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase
  • 280 g untura
  • 600 g faina 000
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana cu 20% grasime sau 30% grasime ( eu am avut cu 20%)
  • 6 linguri de vin alb am avut un Sauvignon blanc demisec
  • Pt. umplut
  • rahat colorat
  • zahar pentru pudrat
Portii: 74
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase:

Cum se prepara aceste Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase

Intr-un castron am cantarit untura smantana, am adaugat sarea, zaharul vanilat, cele 2 galbenusuri si vinul, am amestecat bine apoi am adaugat faina, am framantat aluatul, apoi l-am pus intr-o folie alimentara si l-am dat la frigider pentru min 30 min( l-am tinut 1 ora). In cazul cand aluatul este prea tare se mai adauga un pic de vin sau prea moale se adauga un pic de faina, la mine nu a fost cazul, a fost perfect cu cantitatile date.

Dupa o ora am scos, aluatul l-am impartit in 4 parti, am format 4 bile, apoi le-am intins pe rand. Am intins aluatul intr-un strat nu foarte gros dar nici subtire, am luat o farfurie mai mare (din cea de ciorba), am decupat un rotund pe care l-am impartit in 12 parti, am pus pe fiecare parte cate o bucatica de rahat, apoi am rulat fiecare parte, din aluatul ramas am format din nou cornulete.

Am asezat in tava cornuletele, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, am asezat tava pe treapta a treia si am lasat la copt cca 20-30 min, pana incep sa se rumeneasca frumos pe margini, depinde de cuptorul fiecaruia, e bine sa le urmariti sa nu se arda, dar nici sa ramana necoapte.

Am scos tava din cuptor si am tavalit fiecare cornulet in parte prin zahar pudra. Am obtinut 74 buc de cornulete.

Vezi si reteta de Cornulete cu rahat colorat.cornulete cu nuca sau Non-Plus Ultra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat