Nuferi cu dovleac

de mamaieelena in Dulciuri, 8 Dec 2012 | 3096 vizualizari

 

Am facut dovleac copt si am constatat ca nu este din cel pe care il doream eu sa-l mananc copt si iata cum am transformat continutul in acesti minunati nuferi.

 

INGREDIENTE

  • 700g dovleac(probabil ca la copt nu a mai avut aceeasi grutate)
  • 2-3 linguri cu miere
  • o mana de nuca pisata mare
  • un strop de sare
  • scortisoara
  • 1 pachet foi de placinta 270g
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuferi cu dovleac:

Dovleacul l-am copt inainte si a durat aproximativ 3-4 ore.Am desfacut pulpa de dovleac cu lingura intr-un castron si se zdrobeste bine cu lingura pana se face ca o pasta.Puteam pune stikblendarul dar am zis ca e cantitate mica.Se adauga mierea,sarea si nuca.Acum se ia alauatul de foietaj si se taie in 6 patrate cu aceste se acopera forma de briose punand in mijloc dovleacul.Se poate pune si grilaj asa cum am facut eu sau se pot lasa si simplu.Se dau la cuptor pana se rumenesc.Forma de briose se unge cu margarina inainte de a pune foietajul.Se dau la cuptorul preincalzit 20-25 minute la foc iute si apoi 5 minute la foc domol.Pofta buna.Eu nu le-am uns cu ou deoarece le-am facut de post 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuferi cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu dovleac