mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI190
Retete

Prajitura Jerbo (post)

In Prajituri la 9 Dec 2010

Din faina , drojdie, zahar, praf de copt , margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile se face  o coca nu prea tare, dar nici moale tocmai buna pentru lucrat cu sucitorul. Se unge o tava de aragaz cu margarina si se tapeteaza cu faina. Coca dupa ce a fost...

Salata orientala imbunatatita

In Salate la 8 Dec 2010

Pentru inceput punem la fiert cartofii in coaja. Intre timp se curata ceapa,avocado,ardeiul si se vor taia dupa cum urmeaza;ceapa julien,avocado cuburi, ardeiul fasii mai lungi si subtiri,castravetele murat se taie rondele.Cartoful dulce eu l-am curatat de coaja si l-am pus separat la fiert...

Pulpe de pui in vas roman

In Pui la 7 Dec 2010

Se spala pulpele, se asezoneaza cu piper, sare, mirodenii si sos de soia Uleiul , smantana, soia, usturoi si apa se bat cu telul si se obtine un sos care se pune peste carne. Se da la cuptorul incins la 180 grade Este gata cand s-a rumenit Se poate servi cu sote de legume,piure de...

Salata cu creveti

In Salate la 6 Dec 2010

Salata se spala si se scurge bine de apa, dupa care se rupe in bucati cu mana si nu cu cutitul intr-un bol de sticla. Avocado se curata si se taie cuburi, crevetii se dau sub un jet de apa. Din ulei, zeama de la lamaie, mustar, usturoi, miere se face cu telul un sos si toate acestea se pun in...

Rulada umpluta cu praz

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2010

Intr-un castron se pun faina, apa calda, sarea, zaharul, margarina topita si se framanta bine pana se desface de pe mana. Prazul se curata, se spala bine si se taie rondele sau chiar mai mic si se pune la calit intr-o tigaie. Se adauga vinul si se lasa sa scada cand e gata, adica e moale. Se...

Cozonac de post cu nuca si stafide

In Prajituri la 1 Dec 2010

Intr-un lighean de plastic (eu am pus in ce am avut dar de preferat e cel de plastic) se cerne faina. In laptele caldut se desface drojdia si se pune peste faina la fel si zaharul si mirodeniile. Margarina se pune pe foc mic la topit intr-un ibric. Se omogenizeaza coca...

Ciorba dulce din fasole uscata

In Mancaruri de post la 20 Noi 2010

Se  curata si se spala toate legumele se vor taia cuburi. Intr-o oala de 4 litrii se pune jumatate cu apa la fiert si cand incepe a clocoti se vor pune si legumele ,oala se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 minute.Se desface cutia cu fasole se strecoara si se spala...

Tocanita cu ciuperci proaspete

In Mancaruri de post la 20 Noi 2010

Curatam si spalam legumele ceapa se va taia julien,ardeiul felii subtiri dar mai mari si se pun impreuna la prajit in cratita in care am pus uleiul adaugam dupa un minut si putina apa si lasam sa se caleasca. In acest timp se vor taia si cupercile felii si cand a scazut apa...

Sote de brocoli

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2010

Se spala brocoli si se desface in buchetele mai mici deasemeni se vor curata si doi trei catei de usturoi si cu restul de usturoi vom face un mujdei concentrat amestecindu-se cu sosul de soia si amidonul se va desface totul cu putina apa. Acum ca toate sunt pregatite se pune in wok...

Sufleu cu brinza si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2010

Intr-o cratita mai maricica de cca 3l se pune la foc domol untul si se adauga faina. Cand faina s-a incorporat se stinge cu laptele si se formeaza o crema mai groasa.In timp ce se raceste crema radem branza pe razatoarea mare si cabanosul il taiem marunt,din branza rasa luam o mana si o punem...

Urechiuse cu miere si nuca

In Prajituri la 18 Noi 2010

Se desface aluatul pe masa de lucru si ramane la grosimea initiala .Pe aluat se pune mierea si se intinde cu pensula de bucatarie apoi se presara nuca si se ruleaza aluatul din ambele parti si se unesc la mijloc.Cu un cutit de bucatarie ascutit bine se vor taia bucati de cate 2 cm si le...

Macaroane uriase umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2010

Se curata si se taie marunt ceapa si se pune la prajit,baconul se marunteste si el si se adauga peste ceapa,acelasi lucru se va face si cu ciupercile si apoi se lasa la racit.   in acest timp ,separat intr-un vas ,se amesteca branza dulce cu cea sarata ,smantana si compozitia din...

Friptura de vitel in vas roman cu legume la cuptor

In Vita la 6 Noi 2010

Se spala carnea si se asezoneaza apoi se leaga cu ata pt friptura, legumele se curata si se taie putin mai mari iar ceapa se taie in 4 bucati. Mai intai se pun morcovii care au fost taiati fasii lungi si dupa aceea se aseaza carnea iar de jur imprejur se pun celelalte legume  se...

Cotlete de porc pe varza la cuptor

In Porc la 31 Oct 2010

Cotletele se asezoneaza si se pun la frigider.Carnatii se taie bucati mici si se pun intr-o oala sub presiune impreuna cu: varza,uleiul,sare,piper,cimbru,foaia de dafin pentru o jumatate de ora.Scoatem varza din oala si o asezam intr-un vas rezistent la cuptor, deasupra asezam cotletele.Cand s-au...

Creveti cu legume

In Fructe de mare la 31 Oct 2010

Se clateste mai intai crevetele cu putina apa si se tamponeaza cu hartie prosop . In tigaia speciala chinezeasca wok se pune uleiul si se adauga usturoiul curatat si taiat felii, cand usturoiul si-a lasat gustul se pun crevetii si se amesteca continuu cu o paleta; se vor pune si legumele se...

Ciorbita de cartofi

In Ciorbe la 27 Oct 2010

Intr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu apa care clocoteste se adauga si uleiul si se pune si capacul la oala,  dupa un sfert de ora se...

Sarlota cu mere

In Dulciuri la 26 Oct 2010

Merele se curata de coaja si de mijlocul cu seminte apoi se taie in cuburi.Se pun intr-o cratita cu putina apa si se lasa la foc pana se inmoaie si se pot face piure .Cand apa s-a evaporat se adauga zaharul si il lasam sa fiarba cateva clocote. Se ia cratita de pe foc si se pune la racit intr-o...

Paine de casa din faina alba

In Piine la 9 Oct 2010

    Intr-un lighean de plastic se pune faina si in mijlocul ei se face o adancitura unde se pune drojdia,sarea,zaharul si 40 gr margarina peste toate acestea se toarna apa calduta si se amesteca bine totul cu toata energia.este gara in momentul in care se desprinde de lighean si de...

Mini snitele din piept de pui

In Pui la 7 Oct 2010

 Se spala pieptul de pui si cu o hartie absorbanta il stergem ,se taie fasii pe lungimea lui se condimenteaza si se da prin faina (4 linguri).Separat intr-un castron se pun ouale ,mustarul,faina,sare si laptele .Amestecam rapid ca sa nu faca cocoloase si punem tigaia la incins iar bucatile...

Orez cu legume si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2010

Se spala carnea si o treime din ea se pune la fiert cu un praf de sare. Intre timp se taie cuburi ceapa, ardeiul gras si jumatate din morcov cealalta jumatate se da prin razatoarea mica. Restul de carne si morcovul ras se pun intr-o tigaie cu ulei la prajit . Cand si-a schimbat culoarea se adauga...

Clatite cu nuca, asezonate cu sos de migdale

In Dulciuri la 5 Oct 2010

Din:faina ,oua,lapte,sare se pregateste compozitia de clatite si apoi se coc in tigaie pe rand . Intre timp se amesteca nuca, mierea si laptele dar si esenta de migdale intr-un castronas.Intr-o cratita de inox se pune faina de amidon impreuna cu laptele si zaharul dupa care se pune pe aragaz...

Conopida Pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2010

Se curata conopida in buchete si se spala.Intr-o oala potrivita se pune apa la fiert cu putina sare si cand apa a clocotit se adauga conopida.Cand este fiarta se rastoarna imediat intr-o sita si se lasa la rece. Din oua,faina,lapte se face o pasta ca o smantana in carese adauga branza...

rulada de pui cu garnitura de fasole verde

In Pui la 4 Oct 2010

Se taie pieptul de pui in 4 pe lungime dupa care il batem cu ciocanul de snitel in folie de plastic ,se sareaza se pipereaza ,dupa care se pune cascavalul ras ,sunca intreaga deasupra  si ardeiul taiat fideluta se ruleaza si se prinde cu scobitoare de lemn cand toate sunt rulate se...

Afisate 271 - 293 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]