Sarlota cu mere

de mamaieelena in Dulciuri, 26 Oct 2010 | 6338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg mere
  • 1 plic cu frisca
  • 125ml lapte
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 1si jumatate pachet cu gelatina granulata
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu mere:

Merele se curata de coaja si de mijlocul cu seminte apoi se taie in cuburi.Se pun intr-o cratita cu putina apa si se lasa la foc pana se inmoaie si se pot face piure .Cand apa s-a evaporat se adauga zaharul si il lasam sa fiarba cateva clocote. Se ia cratita de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece iar intre timp punem gelatina cu putina apa la inmuiat.Cand merele sunt inca calde se pune gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei completa se poate pune si scortisoara in mere.

Separat intr-un bol facem frisca din care oprim doua linguri pentru ornat.Piureul de mere si cu frisca o amestecam cu o lingura de lemn si se poate pune intr-o forma dupa preferinta.Eu inainte de a o deserta am pus pe fundul formei folie de plastic ca sa o pot desprinde usor din forma.Deasupra se poate pune pandispan sau felii de chec cum am pus eu ca am avut un rest in casa.In 3-4 ore se poate consuma dar nu inainte de a-l orna cu frisca pe care am pus-o deoparte dar si cu ciocolata rasa cu cutitul de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu mere, nuci si scortisoara