publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de racitura - aspic de pui si de porc
Iata cum se prepara Retata de racitura - aspic de pui si de porc Se curata ceapa, telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa. Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper. Lasati sa fiarba 2-3...
Reteta de pulpa de miel cu paprika confiata 4 ore la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de pulpa de miel cu paprika confiata 4 ore la cuptor Puneti pulpa de miel pe o hartie de copt lunga. Condimentati cu paprika, sare si piper. Ungeti-o cu ulei. Intepati pulpa si introduceti cateii de usturoi. Puneti peste pulpa ceapa taiata lamele....
Reteta de ficatei de pui cu ceapa si masline
Iata cum se prepara Reteta de ficatei de pui cu ceapa si masline Se spala si se curata ficateii in mai multe ape. Se acopera apoi cu lapte si se lasa in lapte 30 de minute minimum. Tocati marunt ceapa si usturoiul si le caliti in uleiul incalzit pana se inmoaie. Scurgeti ficateii bine...
Reteta de rata cu portocale si castane
Iata cum se prepara Reteta de rata cu portocale si castane Taiati o portocala in felii subtiri. Spalati cealalta portocala și radeți coaja. Stoarceți portocala și amestecați sucul lasat cu siropul de arțar, coaja rasa și sosul de soia. Asezonați rața cu sare și piper...
Cocosel cu sos de soia la cuptor
Taiati cocoselul in 4. Curati ceapa si usturoiul. Tocati usturoiul marunt si taiati ceapa in lamele. Amestecati ingredientele pentru marinata si ungeti bucatile de cocosel pe ambele parti. Il puteti lasa sa se imbibeze timp de 30 de minute. Incalziti cuptorul la 160°C. In tava de...
Pui crocant la cuptor
Spalati bucățile de pui, asezonați-le cu sare, piper și chilli. Strângeți frunzele de busuioc, lăsați-le întregi dar tocați tulpina. Spălați roșiile cherry și tăiați-le în jumătate. Scoateți cățeii de usturoi din cap, dar nu-i...
Cotlet de porc cu broccoli si cabanos
Taiati carnea bucati . Tocati ceapa si usturoiul. Spalati su curatati ardeiul, taiati-l rondele fine. Colorati carnea si carnatul taiat bucati in untul incalzit timp de 10 minute. Scoateti si rezervati. Puneti, ceapa, usturoiul , buchetelele de broccoli si ardeiul taiat. Sotati...
Muschiulet de porc cu bere si fasole verde
Curățați ceapa și cățeii de usturoi. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Într-o caserolă se încălzește uleiul. Adaugam ceapa, usturoiul si muschiuletul taiat bucati. Prăjiți totul timp de aproximativ 10 minute. Tăiați ardeiul gras în bucăți...
Scarita de porc/ Ribs la cuptor
Curatati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper si ungeti-o cu sosul pregatit. Presarati deasupra cimbru uscat, ceapa, usturoiul si ardeiul taiat....
Spata de miel confiata in cidru
Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul. Puneti boia de ardei peste carne, cimbrul uscat , ceapa si usturoiul. Puneti morcovii si varsati cidrul....
Friptura frageda de porc / Pulled pork
Incalziti cuptorul la 160° C . Puneti carnea intr-o cocota. Pregatiti marinata amestecand intr-un castron, uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat, paprika, boia de ardei si sare. Adaugati bulionul, apa si kub-ul de pui sau legume maruntit. Amestecati bine. Varsati marinata peste...
Tocanita de vita cu rosii si morcovi
Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins. Presarati ierburi de Provence deasupra, sare, piper (un pic de sare caci rosiile sunt deja sarate ). Amestecati,...
Musaca de dovlecei
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei. Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit. ...
Ficat de vitel cu otet si capere
Puneti la-ncalzit untul cu uleiul. Puneti sare si piper pe felia de ficat si puneti-o la prajit 3 minute pe fiecare parte. Scoateti ficatul si rezervati la cald. In aceeasi tigaie puneti ceapa tocata marunt si prajiti-o. Adaugati un pic de unt si amestecati. Cand ceapa este rumenita puneti...
Placinta cu carne si frunze de mangold (swiss chard)
Taiati si-ndepartati tijele. Spalati bine foile si tijele. Taiati tijele bucatele.. Pregatiti apoi foile, indepartati vena din mijlocul foilor (pastrati-le pentru umplutura). Puneti foile 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece ...
Tajina de picior/rasol de miel
Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti-le in vasul de tajina. Condimentati sare, piper. Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele. Prazul (partea alba) taiati-l bucati. Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne. Presarati cimbru, piment si varsati...
Pulpa de miel confiata 3 ore la cuptor
Amestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat. Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati ierburi aromate. Curatati ceapa, morcovii si usturoiul. Puneti morcovii taiati rondele alaturi. Adaugati...
Chec din carne/ Meat loaf
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Rumeniti ceapa tocata si usturoiul in uleiul incins. Adăugați morcovul tăiat rondele mici și subțiri. Amestecați carnea de vită, făina, legumele sotate și oul. Condimentați cu sare, piper și boia de ardei. Puneți...
Piept de porc la cuptor
Ungeti carnea peste tot cu sosul barbecue. Puneti-o intr-un vas cocota pentru cuptor. Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le marunt si puneti-le peste carne. Presarati cimbru, piper si sare. Varsati vinul si adaucati 100 ml de apa. Acoperiti si dati la cuptor 1 ora 30...
Cotlete de porc gratinate la cuptor
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor. Presarati deasupra ceapa si usturoiul Acoperiti vasul si puneti-l in cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 minute. Descoperiti si puneti peste...
Mancarica de coada de porc cu sos de rosii
Fierbeti coada de porc 2 minute in apa cu sare si aruncati apa. Puneti-o din nou la fiert in apa cu sare, cimbru uscat si foaie de dafin . Am pus 1/2 ceapa si un morcov intreg curatat. Curatati de spuma in mod regulat daca o fierbeti la oala normala - timp de ora jumatate. Am...
Foie gras de casa
Separati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina plati si se pune deasupra lor amestecul rom-condimente. Puneti lobii unul peste celalat , apasati...
Aripioare de pui la cuptor
Puneti aripioarele spalate si curatate intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper si varsati peste ele uleiul si sosul soia. Amestecati, presarati ierburi aromate si boia de ardei. Puneti deasupra lor usturoiul taiat fin si lamele subtiri de ardei rosu. Incalziti cuptorul la 180°C....
Currywurst (Germania)
Amestecati sosul de rosii cu mustarul, otetul, bulionul, zaharul, sare si piper. Colorati ceapa curatata si tocata in uleiul incins cu carnatii taiati bucati. . Varsati sosul de rosii deasupra, adaugati 100 ml de apa amestecati si gatiti in jur 10 minute pana cand apa...
Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii
Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari. Spalati legumele, curatati si tocati ceapa. Curatati si taiati lamele ardeii. Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si tocati-le marunt. Intr-o cocota incalziti 2 linguri de ulei si reveniti carnea cu sosul persillade....
Rulada cu carne si mortadella / Polpettone
Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie. Adaugati ierburile si paprika. Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu mortadella. Intr-un castron amestecati compozitia mixata cu carnea tocata, oul, bulionul si faina. Puneti sare,...
Cotlete de porc cu sos mustar
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Amestecati mustarul cu smantana, puneti sare si piper. Dati cotletele prin faina. Reveniti-le in uleiul cald pe ambele parti. Adaugati ceapa si usturoiul. Varsati apa si gatiti 10 minute. Trebuie sa va ramana un pic de sos. Daca...
Copanele de pui la cuptor
Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru. Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper peste carne , ceapa si usturoiul si varsati peste ea uleiul si sosul soia. Inchideti carnea in hartie. Dati la cuptorul...
Pateu de ficat
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Sotati-le bine in uleiul incalzit. Spalati si curatati bine ficatul. Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si aruncati prima apa. Clatiti si acoperiti ficatul cu apa rece si puneti-l la fiert. Puneti sare si...
Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni
Incalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat. Sotati carnea de vita taiata bucati si crumeniti-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne. Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna 2 minute. Turnatirosiile cu zeama lor. Puneti sare, piper (rosiile mele erau deja...