gaby_gabytza

5

Bucataras
senzational

Roman

Bucataras din 18.04.2011

RETETE371
PRIETENI271
Retete / Dulciuri

Prajitura cremoasa

In Prajituri la 24 Aug 2013

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul.Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de aburi.Mixam bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt.Dam aluatul la frigider minim 30 min.Impartim aluatul in 4 si le coacem pe dosul tavi de aragaz . Punem 800 ml lapte la fiert.Restul...

Prajitura cu foi

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Foile Intr-un bol frecam ouale cu zaharul,adaugam margarina si bicarbonatul stins cu putin lapte.Treptat adaugam laptele caldut. Amestecam cu o lingura de lemn iar la final framantam adaugand faina pana o incorporam toata. Impartim coca in 4 parti egale.Coacem foile pe dosul unei tavi...

Biscuiti cu nuca de cocos

In Prajituri la 13 Iul 2013

Amestecam zaharul cu untul si oul. Mixam bine si adaugam bicarbonatul dizolvat in  laptele de cocos. Amestecam si treptat adaugam faina pana devine o compozitie usor de modelat. Dam aluatul 30 minute la frigider. Pregatim o  tava (eu am folosit tava de la cuptor) tapetata cu hartie...

Prajitura cu zarzari

In Prajituri la 12 Iul 2013

Mixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul.Adaugam treptat cate un ou si mixam dupa fiecare.Amestecam faina cu praful de copt si il incorporam  in crema de margarina.Adaugam esenta,praful de sare si amestecam.Impartim compozitia in 2 si adaugam in amandoua laptele.Amestecam bine pe...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 11 Iul 2013

Dulceata de capsuni reteta Spalam capsunile si le curatam de codite. Le scurgem bine de apa si adaugam zaharul peste ele. Le amestecam bine si le lasam  peste noapte cat sa lase sirop. Pregatim o oala care nu lipeste si punem capsunile la foc mediu. Cand incepe sa se ridice spuma lasam...

Dulceata de nuci verzi

In Dulceata / Gem la 8 Iul 2013

Spalam nucile si le curatam de toata coaja verde.Dupa ce am terminat de curat bine nucile adaugam apa rece peste ele.Le spalam bine si scurgem de apa.Adaugam iar apa si le lasam pana a 2 a zi(le spalam in mai multe ape pana raman nucile curate). Formam un sirop din apa,zaharul si zeama de la...

Tarta cu frisca si capsuni

In Prajituri la 29 Iun 2013

Amestecam zaharul cu untul topit si praful de sare. Treptat adaugam ouale unul cate unul pana rezulta o crema spumoasa. La sfarsit incorporam faina. Punem aluatul infasurat intr-o folie alimentara la frigider 30 minute. Dupa il scoatem si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O intepam...

Capsuni la borcan

In Dulceata / Gem la 29 Iun 2013

Spalam capsunile si le dam jos coditele daca au dupa care le lasam sa se scurga de apa. Pregatim cateva borcane curate(spalate si scurse bine de apa). Adaugam capsuni in borcan 3/4 lasand loc pt felia de lamaie. In fiecare borcan punem cate o lingura de zahar si deasupra cate o feliuta de...

Rulada cu capsuni

In Prajituri la 29 Iun 2013

Blat - Mixam albusurile spuma cu un praf sare. Separat galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se topeste si rasturnam peste albusuri. Amestecam si adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava (eu am folosit tava de la aragaz) cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 29 Iun 2013

Mixam capsunile cat sa se sfarame o parte din ele si o parte sa ramana intregi. Albusurile le mixam cu zaharul si un praf de sare. Amestecam albusurile cu capsunile iar la sfarsit adaugam frisca. Mai mixam putin si adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie pentru a nu face ace. Dam la congelator...

Budinca la pahar cu visine

In Dulciuri la 25 Iun 2013

Punem laptele la fiert cu lingura de unt, dar din lapte scoatem un pahar care il amestecam cu plicul de budinca si zaharul. Dupa ce a fiert laptele adaugam paharul cu budinca si punem din nou la foc mic. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Oprim focul si lasam sa se raceasca. Pregatim 2 pahare...

Budinca la pahar cu zmeura

In Dulciuri la 25 Iun 2013

Punem 500 ml lapte la fiert.Restul de lapte il amestecam cu budinca si zaharul.Rasturnam paharul peste laptele fiert si il mai lasam pe foc pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca. Pregatim 2 pahare mai inalte si le trecem pe sub un jet de apa rece.Punem un sfert de pahar cu budinca de...

Tort cu budinca si visine

In Torturi la 25 Iun 2013

Pregatim crema punand 800 ml lapte la fiert. Zaharul si galbenusurile le mixam pana se topeste zaharul, dupa adaugam restul de lapte si budinca. Dupa ce a fiert laptele il luam putin de pe foc si il amestecam cu crema de budinca. Punem din nou laptele la fiert la foc mic pana incepe crema sa se...

Compot de capsuni

In Sirop / Compot la 23 Iun 2013

Spalam capsunile si le dam jos codita.Pregatim cateva borcane (spalate si scurse de apa )si adaugam capsuni dar lasam gol de doua degete.Deasupra in borcane adaugam cate 1/2 lingurita de conservant.Punem apa intr-o oala(cam cata apa avem nevoie la borcane)si cand s-a incalzit adaugam zaharul(eu...

Tort cu branza si visine

In Torturi la 22 Iun 2013

Stoarcem branza de zer daca are si o dam la frigider 30 min.Dupa o mixam bine cu laptele si zaharul pudra.Adaugam visinele spalate si fara samburi, esenta,nuca de cocos si plicurile de zahar vanilat.La sfarsit adaugam plicul de gelatina dizolvata in 100 ml apa si preparat conform instructiunilor...

Tort Diplomat cu capsuni

In Torturi la 3 Iun 2013

Mixam albusurile cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand dupa fiecare, esenta, plicul de zahar vanilat, uleiul, lingurile de capuccino, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam...

Tort cu capsuni

In Torturi la 3 Iun 2013

Blat - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, cacaoa, esenta si uleiul. Adaugam peste albusuri si mixam bine. Adaugam treptat sirop si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel...

Tort cu branza

In Torturi la 14 Mai 2013

Pregatim siropul -caramelizam zaharul si il stingem cu putina apa, iar la sfarsit adaugam esenta si lasam sa se raceasca. Amestecam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam dulceata de prune si frisca. Mixam bine si adaugam lingurile de Delaco, gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe...

Prajitura cu branza alb/negru

In Prajituri la 13 Mai 2013

Blat alb -Mixam albusurile spuma cu un praf sare.Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul.Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar.Mixam bine toata compozitia  si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit...

Tort din biscuiti

In Torturi la 13 Mai 2013

Pregatim un sirop din 150 ml apa si 1 lingura zahar si le punem la fiert pana se topeste zaharul.Trecem biscuiti prin sirop si ii asezam in tava Crema -Amestecam branza cu smantana si zaharul.Mixam frisca cu lingurita de colorant si o rasturnam peste branza.Mixam putin impreuna si adaugam...

Tort de inghetata

In Torturi la 13 Mai 2013

Primul blat -separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Caramelizam  zaharul impreuna cu banana maruntita. Rasturnam peste albusuri si mixam impreuna. Apoi  adaugam galbenusurile mixate bine cu frisca si dam la congelator. Intre timp pregatim al...

Inghetata cu capuccino

In Dulciuri la 13 Mai 2013

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu lingurile de capuccino pana se topeste zaharul si rasturnam peste albusurile batute spuma Dupa adaugam frisca mixata putin cu esenta.Dam inghetata la congelator dar o...

Pasca cu branza

In Dulciuri la 4 Mai 2013

Aluat -amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de lamaie, dupa care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, galbenusurile si treptat laptele. Framantam o coca nelipicioasa si acoperim, apoi lasam la dospit 1 ora Umplutura -Branza de vaci o amestecam cu zaharul, pulpa de...

Cozonac cu ciocolata

In Dulciuri la 4 Mai 2013

Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala. Laptele il amestecam cu untul moale la temperatura camerei, uleiul si adaugam treptat peste faina, ramantam o coca nelipicioasa si...

Tort cu visine din compot

In Torturi la 2 Mai 2013

Scoatem visinele din compot si le scoatem samburii, apoi le lasam sa se scurga de zeama. Blatul -Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si le mixam impreuna pana se dizolva zaharul. Adaugam faina in ploaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si scortisoara. Pregatim un...

Tarta cu mere si crumble

In Prajituri la 1 Mai 2013

Aluatul -amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si esenta si omogenizam.Dupa adaugam margarina amestecata cu apa si esenta si framantam un aluat nelipicios.Dam la rece cca 20 minute. Intre timp pregatim umplutura -curatam merele si le dam prin razatoare.Apoi calim merele la foc mic...

Cosulete cu fructe

In Prajituri la 1 Mai 2013

  Cernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvatM in apa calduta si o lasam 10 minute a.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si sarea.Incepem sa framantam cu apa calduta pana devine un aluat nelipicios.La sfarsit adaugam uleiul si mai...

Mere la cuptor

In Dulciuri la 30 Apr 2013

Spalam merele si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul marului afara impreuna cu samburii. Umplem mijlocul cu visinele scurse de zeama si fara samburi (eu am avut si compot de corcodele) si le asezam pe o farfurie. Caramelizam zaharul in tava pe care o vom pune la cuptor si ungem pereti tavii...

Jalebi(covrigei insiropati)

In Prajituri la 29 Apr 2013

Amestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie adaugam uleiul si il lasam sa se incalzeasca.Scoatem compozitia de la frigider si o punem intr-un pos.Cand vedem ca s-a...

Chec zebra

In Prajituri la 29 Apr 2013

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin. Impartim compozitia in doua in una punem cacaoa si in alta esenta cu plicul de zahar vanilat si le amestecam pe fiecare...

Afisate 61 - 90 din 203 retete    

Postari recente

publicat la 02.12.2020

Paine cu leurda si untura

publicat la 02.12.2020

Scrob cu hribi, urzici si leurda

publicat la 02.12.2020

Compot de cirese mari

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]