publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Compot de gutui
Incepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja. Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu gutui. Eu le-am umplut pana la buza borcanelor si deasupra la fiecare borcan am pus cate 3 linguri de...
Desert prajitura cu mere
Mixam zaharul cu laptele si esenta. Apoi adaugam zaharul vanilat si uleiul. Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt. Dupa rasturnam treptat faina peste compozitia de lapte, amestecand usor. Decojim merele, le taiem cuburi si le punem in compozitie. Pregatim o tava cu hartie de...
Desert pachetele cu nutella si banane
Intr-un bol, adaugam faina, zaharul, sare, drojdia si amestecam bine, adaugam uleiul de masline si treptat apa, pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece 10 minute. Intindem aluatul pe masa infainata, taiem o fasie de cca. 10 cm, adaugam pe...
Briose fara oua
Amestecam zaharul, faina si cacaoa. Dupa adaugam praful de copt si bircabonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam laptele pana se obtine un aluat mai gros ca cel de chec. Mixam bine si adaugam dulceata, uleiul, esenta si stelutele.Pregatim formele de silicon si le ungem cu putin unt ca sa alunece...
Piersici umplute
Aluat : Amestecam zaharul, uleiu, praful de sare si apa.Dupa adaugam praful de copt,esenta si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Treptat adaugam faina pana obtinem un aluat usor de modelat (sa nu se lipeasca de maini). Incepem sa facem bilute cu mana si le turtim un pic dar nu foarte...
Inghetata cu avocado si ciocolata
Ciocolata o bagam la congelator, Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul,faina,galbenusurile,amestestam bine si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,acoperim cu folie si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam frisca bine si o amestecam cu avocado(care l-am...
Inghetata cu alune si cafea
Intr-o tigaie adaugam zaharul si il caramelizam putin avand grija sa nu se arda,adaugam alunele tocate marunt si amestecam putin,adaugam smantana si lasam pe foc pana ce se ingroasa ca un sos subtire, amestecam continuu. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu plicul de...
Inghetata cu cirese
Intr-o cratita amestecam laptele,galbenusurile,zaharul,faina si punem la foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si amestecam bine pana ce se dizolva, Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca, Intre timp mixam frisca cu putina zeama de lamaie,adaugam peste crema...
Prajitura cu mascarpone
Blat Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lucioasa . Separat mixam galbenusurile cu uleiul si laptele dupa care o adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Amestecam faina...
Tort Diplomat cu fructe
Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 min pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, coaja de lamaie, sarea si le adaugam peste galbenusuri amestecand usor cu o...
Briose cu smantana
Mixam margarina cu zaharul pana se topeste. Adaugam ouale mixate cu cacaoa si esenta.In timp ce mixam crema mai adaugam cate o lingura de faina ca sa nu se lase aluatul.Adaugam smantana mixam iar la final adaugam plicul de praf de copt amestecat cu restul de faina. Ungem formele de briose cu...
Prajitura Sah
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema, adaugam uleiul si laptele treptat peste galbenusuri amestecand continuu. Rasturnam compozitia peste albusurile spuma amestecand usor cu o lingura de lemn. Amestecam faina...
Tort cu fructe
Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam spuma.Separat galbeunsurile le mixam cu zaharul pana se topeste,treptat adaugam compotul,uleiul si praful de copt.Rasturnam peste albusuri si mixam.Adaugam treptat faina in ploaie si mixam. Pregatim o tava cu inel detasabil o tapetam cu...
Briose cu capsuni
Mixam ouale cu zaharul si untul pana devine o crema spumoasa.Adaugam zaharul vanilat,esenta,praful de copt si faina.Mixam totul pana iese o crema pufoasa. Punem capsunile in cuptorul cu microunde pentru un minut.Le apasam cu furculita ca sa ramana si caspuni intregi si le adaugam cu tot cu...
Fursecuri Martisor
Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam margarina,esenta,praful de copt si mixam.Impartim aluatul in doua. In una adaugam colorant albastru si adaugam faina pana iese un aluat potrivit cat sa reusim sa il modelam In a2a adaugam plicurile de zahar vanilat si faina ca la...
Tort cu crema de gris
Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul,treptat adaugam compotul si uleiul.Separat mixam albusurile spuma cu un praf sare si rasturnam peste galbenusuri.Mixam impreuna si adaugam faina in ploaie amestecata anterior cu praful de copt si cacaoa.Pregatim o tava cu pereti...
Briose de vanilie
Intr-un bol mixam untul topit cu zaharul dupa care adaugam ouale batute separat. Mixam bine impreuna. Treptat adaugam cate o lingura de faina si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza bine toata compozitia. La sfarsit adaugam laptele si esenta, praful de copt il amestecam cu 2-3 linguri de faina...
Tort cu 2 creme
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Dupa adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare, uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si rasturnam peste albusuri amestecand cu o lingura cu miscari usoare pana se...
Nuci umplute
Aluatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul si mixam. Dupa adaugam amoniacul stins cu otet, esenta, coaja de portocala rasa, untura si faina cat cuprinde pana iese un aluat usor de modelat. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min Din aluat formam bilute care le asezam in forma...
Amandina de post
Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca. Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand...
Prajitura cu branza si capsuni
Galbenusurile le amestecam impreuna cu margarina pana se formeaza o crema. Adaugam 100 g zahar si amestecam iarasi pana se topeste zaharul. Dupa adaugam cele 6 linguri de gris, mai amestecam putin si adaugam plicul de crema de tort impreuna cu praful de copt. Separat mixam albusurile spuma cu...
Tarta cu struguri
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. In alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si laptele amestecam si rasturnam peste spuma de albusuri.Amestecam totul cu o paleta. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si...
Gogosi cu ciocolata
Prima data pregatim o maia din 150 g faina, apa minerala, zaharul si drojdia si lasam 10 minute la dospit. Intre timp mixam ouale cu zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Faina ramasa o amestecam cu o jumatate lingurita sare dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam maiua si...
Pachetele cu branza
Aluat : intr-o cratita amestecam 3 lg ulei si 2 lg faina amestecam si punem pe foc cca 1-2 minute amestecand continuuu pana obtinem un sos mai grosut. Intr-un bol adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat elastic. Intindem aluatul pe masa infainata si ungem aluatul cu sosul pe care...
Biscuiti glazurati
Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, sarea si amestecam. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut si untura. Framantam bine pana rezulta un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie subtire si taiem bastonase sau ce...
Briose cu ciocolata 2
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.Adaugam treptat uleiul ca la maioneza.Apoi adaugam laptele,faina, amestecam cu praful de copt si esenta. Amestecam cu o lingura de lemn sau silicon, cu miscari usoare.La final adaugam ciocolata data prin razatoarea cu ochiuri...
Tort Hello Kitty
Blat - albusurile le mixam bine cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana se albesc. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile omogenizam si la final adaugam amestecul de faina. Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare....
Musuroi de cartita cu piersici
Blatul - amestecam praful pentru blat cu untul topit si esenta. Treptat adaugam laptele amestecand incet la inceput apoi energic pana incepe sa se lege compozitia. Pregatim o tava rotunda si tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea....
Dulceata de gutui
Spalam bine gutuile dupa care le dam prin razatoare. Amestecam apa cu zaharul si il punem la fiert.Dupa ce a fiert il rasturnam peste gutuile rase. Punem dulceata la fiert la inceput la foc mare iar cand incepe sa fiarba lasam focul mai mic. Lasam sa fiarba pana dulceata capata o culoare...
Clatite umplute cu frisca
Aluatul - amestecam ouale cu laptele.Adaugam treptat iaurtul,zaharul si esenta.Mixam bine impreuna si adaugam un praf de sare si plicurile da zahar vanilat. La final adaugam faina treptat pana devine un aluat subtire. Punem putin ulei in aluat ca sa nu fie nevoie sa punem de fiecare data in...