Prajitura Sah

de gaby_gabytza in Prajituri, 31 Mar 2014 | 5002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • sirop
  • compot de zarzari
  • crema
  • 200 ml smantana
  • 100 g zahar
  • decor
  • frisca
  • bombonele decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema, adaugam uleiul si laptele treptat peste galbenusuri amestecand continuu. Rasturnam compozitia peste albusurile spuma amestecand usor cu o lingura de lemn. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in ploaie peste compozitia de oua. Impartim compozitia in 2. In una punem lingurile de cacao si esenta de rom, iar in a 2a adaugam plicurile de zahar vanilat.

Pregatim 2 tavi de chec (eu am avut tavi mai mici) le tapetam cu hartie de copt si adaugam compozitiile in tavi (daca nu avem 2 tavi la fel coacem blaturile pe rand). Dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca

Pregatim crema intre timp -mixam smantana cu zaharul pana devine o crema consistenta iar la sfarsit adaugam intaritorul de frisca si dam la frigider.

Taiem blatul maro in doua iar dupa il taiem in trei fasii fiecare. La fel procedam si cu blatul alb

Cand asezam in tava insiropam feliile cu compot.

Asamblare:asezam o feliuta alba-una maro- una alba si frisca deaspura. Dupa, inversam punem o felie maro-una alba-una maro si iarasi adaugam frisca. Procedam la fel pana terminam blaturile (pe mine m-a mai ajutat fata cu mancatul feliutelor:))) deci mi-a mai ajuns doar de inca un singur rand. Dam la frigider sa se intareasca .

Scoatem dupa 30 minute si ornam cu frisca si bombonele deasupra. Eu in frisca am adaugat 1 lingurita cacao, dar asta e optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema