Cozonac cu ciocolata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 3253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de portocale
  • zeama de portocala
  • Umplutura
  • nutella
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu ciocolata:

Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala.

Laptele il amestecam cu untul moale la temperatura camerei, uleiul si adaugam treptat peste faina, ramantam o coca nelipicioasa si elastica (la final eu am framantat coca cu 100 ml ulei 10 minute). Acoperim si lasam la crescut 1 ora.

Dupa care impartim coca in 2 si intindem cate o foaie dreptunghiulara si o ungem cu nutella(la temperatura camerei), o rulam cat mai strans si repetam si cu a 2 bucata.

Impletim amandoua suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam 30 minute la dospit.

Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul vanilat si dam la cuptor pana se rumeste frumos la foc mic spre mediu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac RosenKrantz