Dam branza prin razatoare.Peste branza adaugam cca 200 g faina,chimen,un praf de sare si amestecam.Facem gaura in mijloc adaugam untul moale,untura si drojdia dizolvata in putin apa.
Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini.Invelim in folie alimentara si dam la rece 30...
Blat
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lucioasa . Separat mixam galbenusurile cu uleiul si laptele dupa care o adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Amestecam faina...
Dam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate condimentele. La sfarsit adaugam sare dupa gust si lasam deoparte carnea pana spalam matele.
Luam matele si...
Taiem pieptul de pui in felii pe care le batem cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam cu sare si piper. Adaugam 2 linguri de legume pe felia de snitel si rulam cat mai strans.
In tava unsa cu ulei le asezam cu partea in jos ca sa nu se desfaca in timpul coaceri.
Intr-un bol am amestecat...
Spalam pulpele,le stergem dupa care le prajim pe ambele parti.Scoatem pulpele pe o farfurie,o acoperim si o dam deoparte.
In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa tocata marunt si o calim pana devine transparenta.Adaugam morcovul dat prin razatoare si ardeiul tocat marunt si le lasam...
Spanacul spalat si ales se pune la fiert in apa cu sare si il lasam sa fiarba cateva clocote dupa care il strecuram.
Tocam ceapa,leurda,usturoiul il pisam si le calim in putin ulei.Adaugam faina si mai lasam sa se caleasca cca1min.Dupa care adaugam laptele rece si amestecam.
Cand incepe sa...
Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 min pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, coaja de lamaie, sarea si le adaugam peste galbenusuri amestecand usor cu o...
Mixam margarina cu zaharul pana se topeste.
Adaugam ouale mixate cu cacaoa si esenta.In timp ce mixam crema mai adaugam cate o lingura de faina ca sa nu se lase aluatul.Adaugam smantana mixam iar la final adaugam plicul de praf de copt amestecat cu restul de faina. Ungem formele de briose cu...
Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa.
Curatam ceapa,o spalam si o taiem marunt
Intr-o tigaie calim ceapa in ulei.Adaugam bulionul si mai amestecam un minut.
Rasturnam ghebele in tigaie iar deasupra adaugam apa (ghebele mai lasa ele apa).Lasam sa fiarba.
Dupa ce...
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema, adaugam uleiul si laptele treptat peste galbenusuri amestecand continuu. Rasturnam compozitia peste albusurile spuma amestecand usor cu o lingura de lemn. Amestecam faina...
Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam spuma.Separat galbeunsurile le mixam cu zaharul pana se topeste,treptat adaugam compotul,uleiul si praful de copt.Rasturnam peste albusuri si mixam.Adaugam treptat faina in ploaie si mixam.
Pregatim o tava cu inel detasabil o tapetam cu...
Mixam ouale cu zaharul si untul pana devine o crema spumoasa.Adaugam zaharul vanilat,esenta,praful de copt si faina.Mixam totul pana iese o crema pufoasa.
Punem capsunile in cuptorul cu microunde pentru un minut.Le apasam cu furculita ca sa ramana si caspuni intregi si le adaugam cu tot cu...
Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam margarina,esenta,praful de copt si mixam.Impartim aluatul in doua.
In una adaugam colorant albastru si adaugam faina pana iese un aluat potrivit cat sa reusim sa il modelam
In a2a adaugam plicurile de zahar vanilat si faina ca la...
Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul,treptat adaugam compotul si uleiul.Separat mixam albusurile spuma cu un praf sare si rasturnam peste galbenusuri.Mixam impreuna si adaugam faina in ploaie amestecata anterior cu praful de copt si cacaoa.Pregatim o tava cu pereti...
Carnea o spalam bine dupa care o taiem felii. Intr-un castron amestecam mustarul, sarea, piperul, cimbrul, rozmarin, uleiul si rosiile tocate. Adaugam carnea in sos si acoperim cu o folie alimentara. Dam la frigider cca 1 ora. Asezam carnea in tava unsa cu ulei. Adaugam sosul deasupra si apa...
Carnea o spalam bine, pulpele de pui le crestam putin. Intr-o cratita mai mare punem ceapa curatata si tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam rosiile pe care le-am pisat inainte. Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea (eu am fiert-o putin, cat sa iau spuma)...
Curatam pipotele si inimile si le spalam bine. Curatam ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa pana cand devine transparenta si adaugam usturoiul tocat si carnea. Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam sucul de rosii, pasta de tomate si apa cat sa...
Intr-un bol mixam untul topit cu zaharul dupa care adaugam ouale batute separat. Mixam bine impreuna. Treptat adaugam cate o lingura de faina si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza bine toata compozitia. La sfarsit adaugam laptele si esenta, praful de copt il amestecam cu 2-3 linguri de faina...
Perisoarele :intr-un bol amestecam carnea cu oul, orezul spalat si scurs bine de apa. Adaugam cimbru, busuioc, sare si piper dupa gust si omogenizam bine.
Punem apa cu sare si o foaie de dafin la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele (care le-am facut dinainte). Lasam sa fiarba...
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Dupa adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare, uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si rasturnam peste albusuri amestecand cu o lingura cu miscari usoare pana se...
Aluatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul si mixam. Dupa adaugam amoniacul stins cu otet, esenta, coaja de portocala rasa, untura si faina cat cuprinde pana iese un aluat usor de modelat. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min
Din aluat formam bilute care le asezam in forma...
Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca.
Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand...
Galbenusurile le amestecam impreuna cu margarina pana se formeaza o crema. Adaugam 100 g zahar si amestecam iarasi pana se topeste zaharul. Dupa adaugam cele 6 linguri de gris, mai amestecam putin si adaugam plicul de crema de tort impreuna cu praful de copt.
Separat mixam albusurile spuma cu...
Luam 1/3 din aluat si intindem aluatul care va fi blatul de baza, trebuie sa fie mai mic decat tava in care o vom coace(eu am copt in tava de la aragaz)
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Restul de aluat il intindem intr-o foaie subtire pe care o vom taia patratele de cca...
Carnea o spalam bine si o taiem bucati.Intr-o cratita adaugam apa si sarea si fierbem carnea un clocot.
Intre timp curatam ceapa si o tocam marunt.
In tigaie adaugam uleiul si cand s-a incalzit adaugam ceapa,lasam sa se caleasca pana devine transparenta
Adaugam usturoiul pisat sau...
Spaghetele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet
Intre timp cascavalul il dam prin razatoare si prajim baconul
Cand au fiert pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Adaugam spaghetele intr-un bol adaugam paste, cascavalul ras si...
Carnea de porc o spalam bine,o stergem si o condimentam cu sare,piper,boia de ardei iute.
O prajim in putin ulei pe ambele parti pana se rumeneste frumos.
Cartofii ii curatam,ii spalam bine si dupa ce ii taiem ii prajim in ulei incalzit.Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant...
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste.
In alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si laptele amestecam si rasturnam peste spuma de albusuri.Amestecam totul cu o paleta.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si...
Am taiat bagheta in doua si am unso cu crema de branza.Am adaugat frunze de varza,mici si feliile de cascaval.Dupa deasupra adaugam frunze de varza si punem a doua bucata de bagheta
Din cascaval si masline am format ochi iar din felii de castravete si masline am format rotile
Prima data pregatim o maia din 150 g faina, apa minerala, zaharul si drojdia si lasam 10 minute la dospit. Intre timp mixam ouale cu zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.
Faina ramasa o amestecam cu o jumatate lingurita sare dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam maiua si...
Saratele cu telemea
Dam branza prin razatoare.Peste branza adaugam cca 200 g faina,chimen,un praf de sare si amestecam.Facem gaura in mijloc adaugam untul moale,untura si drojdia dizolvata in putin apa. Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini.Invelim in folie alimentara si dam la rece 30...
Prajitura cu mascarpone
Blat Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lucioasa . Separat mixam galbenusurile cu uleiul si laptele dupa care o adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Amestecam faina...
Carnati de casa
Dam carnea cu tot cu grasimea de pe ea prin masina de tocat (daca carnea nu are grasime va sfatuiesc sa dati prin masina si o bucatica de slanina de porc). Amestecam bine carnea cu toate condimentele. La sfarsit adaugam sare dupa gust si lasam deoparte carnea pana spalam matele. Luam matele si...
Rulada de pui cu legume
Taiem pieptul de pui in felii pe care le batem cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam cu sare si piper. Adaugam 2 linguri de legume pe felia de snitel si rulam cat mai strans. In tava unsa cu ulei le asezam cu partea in jos ca sa nu se desfaca in timpul coaceri. Intr-un bol am amestecat...
Tocanita de ciuperci cu carne
Spalam pulpele,le stergem dupa care le prajim pe ambele parti.Scoatem pulpele pe o farfurie,o acoperim si o dam deoparte. In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa tocata marunt si o calim pana devine transparenta.Adaugam morcovul dat prin razatoare si ardeiul tocat marunt si le lasam...
Mancare de spanac
Spanacul spalat si ales se pune la fiert in apa cu sare si il lasam sa fiarba cateva clocote dupa care il strecuram. Tocam ceapa,leurda,usturoiul il pisam si le calim in putin ulei.Adaugam faina si mai lasam sa se caleasca cca1min.Dupa care adaugam laptele rece si amestecam. Cand incepe sa...
Tort Diplomat cu fructe
Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 min pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Amestecam faina, praful de copt, cacaoa, coaja de lamaie, sarea si le adaugam peste galbenusuri amestecand usor cu o...
Briose cu smantana
Mixam margarina cu zaharul pana se topeste. Adaugam ouale mixate cu cacaoa si esenta.In timp ce mixam crema mai adaugam cate o lingura de faina ca sa nu se lase aluatul.Adaugam smantana mixam iar la final adaugam plicul de praf de copt amestecat cu restul de faina. Ungem formele de briose cu...
Ghebe in sos de vin
Spalam ghebele in cateva ape si lasam sa se scurga de apa. Curatam ceapa,o spalam si o taiem marunt Intr-o tigaie calim ceapa in ulei.Adaugam bulionul si mai amestecam un minut. Rasturnam ghebele in tigaie iar deasupra adaugam apa (ghebele mai lasa ele apa).Lasam sa fiarba. Dupa ce...
Prajitura Sah
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema, adaugam uleiul si laptele treptat peste galbenusuri amestecand continuu. Rasturnam compozitia peste albusurile spuma amestecand usor cu o lingura de lemn. Amestecam faina...
Tort cu fructe
Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam spuma.Separat galbeunsurile le mixam cu zaharul pana se topeste,treptat adaugam compotul,uleiul si praful de copt.Rasturnam peste albusuri si mixam.Adaugam treptat faina in ploaie si mixam. Pregatim o tava cu inel detasabil o tapetam cu...
Briose cu capsuni
Mixam ouale cu zaharul si untul pana devine o crema spumoasa.Adaugam zaharul vanilat,esenta,praful de copt si faina.Mixam totul pana iese o crema pufoasa. Punem capsunile in cuptorul cu microunde pentru un minut.Le apasam cu furculita ca sa ramana si caspuni intregi si le adaugam cu tot cu...
Fursecuri Martisor
Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam margarina,esenta,praful de copt si mixam.Impartim aluatul in doua. In una adaugam colorant albastru si adaugam faina pana iese un aluat potrivit cat sa reusim sa il modelam In a2a adaugam plicurile de zahar vanilat si faina ca la...
Tort cu crema de gris
Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul,treptat adaugam compotul si uleiul.Separat mixam albusurile spuma cu un praf sare si rasturnam peste galbenusuri.Mixam impreuna si adaugam faina in ploaie amestecata anterior cu praful de copt si cacaoa.Pregatim o tava cu pereti...
Pulpa de porc la cuptor
Carnea o spalam bine dupa care o taiem felii. Intr-un castron amestecam mustarul, sarea, piperul, cimbrul, rozmarin, uleiul si rosiile tocate. Adaugam carnea in sos si acoperim cu o folie alimentara. Dam la frigider cca 1 ora. Asezam carnea in tava unsa cu ulei. Adaugam sosul deasupra si apa...
Tocanita de pui
Carnea o spalam bine, pulpele de pui le crestam putin. Intr-o cratita mai mare punem ceapa curatata si tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam rosiile pe care le-am pisat inainte. Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea (eu am fiert-o putin, cat sa iau spuma)...
Tocanita de pipote si inimi
Curatam pipotele si inimile si le spalam bine. Curatam ceapa si usturoiul. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa pana cand devine transparenta si adaugam usturoiul tocat si carnea. Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam sucul de rosii, pasta de tomate si apa cat sa...
Briose de vanilie
Intr-un bol mixam untul topit cu zaharul dupa care adaugam ouale batute separat. Mixam bine impreuna. Treptat adaugam cate o lingura de faina si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza bine toata compozitia. La sfarsit adaugam laptele si esenta, praful de copt il amestecam cu 2-3 linguri de faina...
Perisoare de pui in sos
Perisoarele :intr-un bol amestecam carnea cu oul, orezul spalat si scurs bine de apa. Adaugam cimbru, busuioc, sare si piper dupa gust si omogenizam bine. Punem apa cu sare si o foaie de dafin la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele (care le-am facut dinainte). Lasam sa fiarba...
Tort cu 2 creme
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Dupa adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare, uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si rasturnam peste albusuri amestecand cu o lingura cu miscari usoare pana se...
Nuci umplute
Aluatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul si mixam. Dupa adaugam amoniacul stins cu otet, esenta, coaja de portocala rasa, untura si faina cat cuprinde pana iese un aluat usor de modelat. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min Din aluat formam bilute care le asezam in forma...
Amandina de post
Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca. Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand...
Prajitura cu branza si capsuni
Galbenusurile le amestecam impreuna cu margarina pana se formeaza o crema. Adaugam 100 g zahar si amestecam iarasi pana se topeste zaharul. Dupa adaugam cele 6 linguri de gris, mai amestecam putin si adaugam plicul de crema de tort impreuna cu praful de copt. Separat mixam albusurile spuma cu...
Pizza cu ananas
Luam 1/3 din aluat si intindem aluatul care va fi blatul de baza, trebuie sa fie mai mic decat tava in care o vom coace(eu am copt in tava de la aragaz) Asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Restul de aluat il intindem intr-o foaie subtire pe care o vom taia patratele de cca...
Mancarica cu ceapa
Carnea o spalam bine si o taiem bucati.Intr-o cratita adaugam apa si sarea si fierbem carnea un clocot. Intre timp curatam ceapa si o tocam marunt. In tigaie adaugam uleiul si cand s-a incalzit adaugam ceapa,lasam sa se caleasca pana devine transparenta Adaugam usturoiul pisat sau...
Spaghete cu cascaval
Spaghetele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet Intre timp cascavalul il dam prin razatoare si prajim baconul Cand au fiert pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Adaugam spaghetele intr-un bol adaugam paste, cascavalul ras si...
Shaorma
Carnea de porc o spalam bine,o stergem si o condimentam cu sare,piper,boia de ardei iute. O prajim in putin ulei pe ambele parti pana se rumeneste frumos. Cartofii ii curatam,ii spalam bine si dupa ce ii taiem ii prajim in ulei incalzit.Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant...
Tarta cu struguri
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. In alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si laptele amestecam si rasturnam peste spuma de albusuri.Amestecam totul cu o paleta. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si...
Sandvis masina
Am taiat bagheta in doua si am unso cu crema de branza.Am adaugat frunze de varza,mici si feliile de cascaval.Dupa deasupra adaugam frunze de varza si punem a doua bucata de bagheta Din cascaval si masline am format ochi iar din felii de castravete si masline am format rotile
Gogosi cu ciocolata
Prima data pregatim o maia din 150 g faina, apa minerala, zaharul si drojdia si lasam 10 minute la dospit. Intre timp mixam ouale cu zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Faina ramasa o amestecam cu o jumatate lingurita sare dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam maiua si...