publicat la 05.01.2019
publicat la 05.01.2019
publicat la 02.01.2019
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Briose cu crema de ciocolata Finetti
Ouale se separa. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma, se adauga zaharul, se mixeaza cu nadejde pana ce devin bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza albusurilor. Aluatul se pune in forme de briose,...
Cornuri fragede cu finetti
Untul se topeste putin la cuptor. Faina se cerne . Peste ea se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine, bine pana rezulta un aluat. Acesta se pune la frigider ccca 30 minute. Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in trei bucati. Fiecare parte se intinde cu sucitorul,...
Prajitura cu capsuni si fragi
Pregatim capsunile pentru inceput. Acestea se spala, se taie pe jumatate cu cutitul, se pun intr-un bol peste care punem doua linguri zahar. Le dam de-o parte. Blatul: Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana...
Pasta de ton
In paharul mixerului vertical am pus tonul scurs, ceapa tocata marunt, sare, unt si mustar. Am mixat cu nadejde pana ce s-a transformat in pasta. Am servit in mare graba ( de pofta!), pe paine prajita putin in tigaia cu 2-3 picaturi ulei. Am pus de-asupra bucatele de lamaie.
Tarta cu crema de vanilie
Intai preparam crema: ouale cu zaharul, zaharul vanilat, faina, un praf de sare se amesteca in uscat. Dupa omogenizarea completa se adauga laptele rece, se amesteca si se pune pe foc. Se mesteca continuu pana ajunge la consistenta unei budinci, dupa care se da la rece. Aluatul: faina...
Crostata cu mere si nuci ( de post)
Foaia: margarina se framanta cu faina, sare si zahar, zahar vanilat. La final se adauga apa, se omogenizeaza bine si se da la rece. Merele se curata de cotoare si se toaca cuburi. Nucile se prajesc. Intr-o oala punem zaharul si merele, le amestecam bine si cand zaharul incepe sa se...
Saleuri de casa
Faina se pune intr-un bol cu sare si drojdie, 100 g branza de oaie rasa. Peste acestea se adauga apa, laptele ( caldute) si se framanta usor cu mana. Se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Se pune la dospit. Cand aluatul a crescut se pune pe planseta care a fost unsa cu ulei. Se framanta...
Placintele cu branza de oaie, salata si marar
Aluatul: se pune faina intr-un vas cu sare si drojdie, cimbru . Se amesteca. Se adauga apa calduta si framantam. Spre final adaugam untul topit. Framantam bine si daca aluatul mai cere faina, mai adaugam. Lasam aluatul la dospit. Branza se rade pe razatoare cu ochiuri mari. Salata se...
Ciocanele de pui marinate in iaurt, la cuptor
Ciocanelele se spala, se curata bine si se la scurs. Dupa accea se pun intr-un vas adanc peste care se adauga corinadru, menta, sare, piper, boia de ardei dulce si iaurt. Se amesteca toate si se pun la frigider cca 30 minute. Intre timp curatam si portionam cartofii si ceapa. Ceapa o...
Briose cu dulceata de cirese
Ouale se bat intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc ca volum. Sa adauga esenta de vanilie, untul topit si drojdia pulbere. Se omogenizeaza bine toate. Se scot telurile mixerului si adaugam faina lingura cu lingura cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus. La final se adauga apa,...
Musaca cu dovlecei
Dovleceii se curata si se taie rondele, peste care se pune sare si se lasa de-o parte. Ceapa se curata, morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, cand este gata se adauga ceapa, morcovul, se lasa putin la calit, se adauga carnea. Se potriveste...
Pui cu cuscus si sos de rosii
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Punem pulpele spalate, sterse si portionate, date cu sare, cimbru piper si le lasam cateva minute pe fiecare parte. Le scoatem pe servetele absorbante. In uleiul repectiv adaugam ceapa, morcovul tocate marunt si cuscus-ul. Le lasam la calit...
Tocanita de pipote si inimi de pui
Pipotele si inimile se spala se pun la scurs. Se ung cu o solutie formata din putin ulei si mirodeniile de mai sus, se omogenizeaza bine. O tigaie cu ulei se pune la incins si cand este gata se pun maruntaiele la prajit. Cand sunt gata facute, se scot pe un servetel. In uleiul respectiv...
Tarte cu crema de mure
Incepem cu crema de mure ca sa aiba timp sa se raceasca.Murele le lasam la decongelat, dupa care intr-o cratita punem unt. Cand untul s-a topit adaugam murele si zaharul si apa. Se lasa sa fiarba putin dupa care incepem sa pasam murele in siropul respectiv. Apoi, trecem compozitia prin...
Tarta cu crema de portocale si ciocolata
Incepem cu crema de portocale: zeama obtinuta de la doua portocale (am avut portocale tare zemoase) se amesteca cu apa. Intr-o cratita amestecam galbenusurile, faina si zaharul bine-bine,peste care adaugam sucul de portocale. Apoi, totul se pune pe foc. Cand este gata se...
Tocanita de porc cu ceapa si sos de rosii
Carnea de porc se spala si se portioneaza. Se condimenteaza sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce. Uleiul se pune la incins in tigaie. Cand s-a incins bine se adauga carnea. Se lasa la rumenit cca 10 minute. Se scoate si in uleiul respectiv se pune ceapa care a fost curata si tocata ( eu...
Tarta cu gem de prune
Aluat: Intr-un bol se pune faina ( pentru inceput- 120 g), sarea, praful de copt, untul, oul. Se framanta bine. La final se pune laptele, se framanta si in functie de consistenta se adauga restul de faina. Aluatul se da la rece cca o ora, dupa care se scoate se intinde o foaie si de pune intr-o...
Ciorba de salata cu oua intregi
Ceapa, usturoiul se curata se toaca. Ardeiul, morcovul asemenea. Salata se spala si se toaca/rupe. In oala de ciorba se pune uleiul la incins, cand este aproape gata se pun legumele si sare. Se lasa putin la calit si cand s-au inmuiat putin se adauga salata. Se amesteca si se lasa...
Ciocanele la tigaie cu sos de patrunjel
Ciocanelele se spala, se curata de eventuale impuritati, se pun la scurs. Din sare, cimbru, piper, boia de ardei dulce si ulei se face o ,, solutie" cu care aromatizam carnea. Se pune intr-o tigaie ulei la incins. Cand acesta incepe sa sfaraie se adauga ciocanelele, se lasa cate 3-4 minute...
Sos de patrunjel cu iaurt
Patrunjelul se spala si se rupe frunza cu frunza si se pune in vasul blenderului vertical. Se spala si mararul si se adauga tot acolo. Se mai pune apa si uleiul, sare, piper si se mixeaza pana devine aproape o pasta. Cand este gata se adauga peste iaurt si se omogenizeaza.
Muffins cu ciocolata
Faina, sarea, cacaoa, praful de copt, zaharul se pun intr-un bol, se amesteca. Partea lichida ( oua, ulei, apa minerala) se pun intr-un vas si se amesteca bine. Partea lichida se adauga partii uscate si se amesteca bine. Ciocolata se toaca cu cutitul si se pune peste compozitie. Se...
Placinta cu mere si nuci in foietaj
Aluatul se decongeleaza ( eu l-am tinut in frigider de pe o zi pe alta). Merele le-am curata de coaja ( desi prefer sa nu le curat, am executat operatiunea pentru ca prajitura a fost o masa). Nuca se prajeste putin si se toaca. Merele se pun la calit impreuna cu...
Cartofi frantuzesti, cu afumatura
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Ouale se fierb ( eu am folosit roua rosii, deja pregatite). Cand acestea sunt gata, se taie rondele. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de yena si incepe asamblarea: la baza un rand de cartofi taiati rondele, branza rasa, oua rondele. Presam cu...
Prajitura cu branza si ciocolata
Aluatul: faina se cerne. Se adauga praful de copt, zahar, cacao, ouale si untul si se framata. La final se pune apa si se omogenizeaza aluatul. Se da la rece in congelator pentru 10 minute. Branza: se pun in blender toate ingredientele si se amesteca bine pana devine o pasta de...
Prajitura cu branza si visine
Aluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de da la rece. ( Eu am lasat-o peste noapte) Branza: in blender se pune branza impreuna cu...
Choux a la creme
Gogosile: Apa si uleiul se pun la fiert cu un praf de sare. Cand au fiert adaugam faina in ploaie si amestecam foarte bine pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand s-au racorit bine se adauga ouale, unul cate unul, omogenizand bine compozitia. Se pune compozitia...
Rulada din carne tocata ,cu branza de capra
Carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper cimbru. Se adauga verdeturile spalate si tocate marunt, se adauga ou si pesmet si se framanta bine. Se intinde carnea ca o foaie. Se pune branza de capra taiata cubulete si 2-3 fire de ceapa verde intregi. Se ruleaza si se pune la copt intr-o tava pe...
Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)
Blat: Intr-un bol am pus partea uscata si am amestecat ( faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare si ciocolata). Peste aceasta am pus, dupa ce am omogenizat bine, apa, uleiul, zeama de lamiae si esenta de rom. Le-am amestecat pe toate si le-am pus intr-o tava dreptunghiulara pe...
Aperitive din foietaj cu ciuperci.
Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Ciupercile au fost curatate, spalate si tocate marunti. Morcovul curatat si dat prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul curatate, spalate. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa verde, usturoiul, ceapa alba si...
Negresa cu gem de prune si nuca
Faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt, un praf de sare si nuca macinata se amesteca intr-un castron. Peste acestea se adauga apa mineral si uleiul, se omogenizeaza bine. La sfarsit se adauga gemul de prune. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de...