Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Icre de crap
Se lasa icrele la scurs de seara pana dimineata. Se moaie miezul de paine in lapte, se stoarce si se pune peste icre intr-un bol. Se mixeaza adaugand treptat uleiul si zeama de lamaie. In final se toaca marunt ceapa si se amesteca cu icrele sau se presara deasupra (asa cum am procedat eu)
Friptura de vitel in vin
Am taiat carnea felii groase, am condimentat-o si am tras-o in ulei (pe ambele parti) alaturi de gogosar si ceapa taiate feliute. Am adaugat apoi si usturoiul taiat marunt , apa si o parte din vin si am acoperit . Am lasat pe foc cca 1/2 h , am intors de cateva ori friptura dupa care am...
Salata orientala
Am fiert ouale tari, le-am curatat separand galbenusurile (pe care le-am folosit la maioneza) iar albusurile le-am taiat feliute mici; am fiert cartofii in coaja, apoi i-am curatat si i-am taiat cubulete. Intr-un vas yena am pus albusurile, cartofii cubulete, ceapa taiata pestisori, castravetii...
Bilute rafaelo
Se amesteca laptele praf cu zaharul si cu untul si cu 1/2 din cantitatea de nuca de cocos si se formeaza bilute in interiorul carora se pun alunele si apoi se vor tavali prin nuca de cocos. Eu am impartit compozitia in doua, iar intr-una din parti am pus cacao, deoarece am vrut sa...
Placinta cu mere si bostan
Se porneste cuptorul si se face maiaua (drojdia+o lingura zahar+o lingura faina+2 linguri lapte) Se curata merele si bostanul si se dau prin razatoare, apoi se trag intr-o tigaie pe foc cu zaharul. Dupa ce maiaua a crescut se framanta un aluat cu faina, 2 oua,margarina si laptele.Se imparte...
Pui vienez
Se trage in ulei (pe foc) ceapa tocata marunt si pieptul taiat bucatele dupa care se adauga o cana de apa si o lingura vegeta si se lasa sa fiarba carnea .Separat se desface faina in putina apa rece dupa care se amesteca cu smantana si se pune peste carnea aflata pe foc (dupa ce aceasta s-a...
Placinta cu branza dulce
Am pregatit mai intai umplutura ....amestecand bine branza de vaci cu ouale batute, cu zaharul, stafidele si esentele. Am impartit in doua pachetul cu foi si am inceput sa astern in tava de la aragaz una cate una foile, avand grija sa ung (cu pensonasul) cu ulei si unt fiecare foaie pana am ajuns...
Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca Se ard intr-un ceaun 3 linguri zahar dupa care se sting cu cana de apa, adaugand apoi cafeaua. Se da deoparte la rece si se adauga lingura de whisky. Intr-un vas inalt se toarna frisca lichida si se mixeaza adaugand si putin zahar vanilat. Din plicul de budinca se...
Mancare rece de gasca
Am tras in ulei carnea pret de cateva minute, iar intr-o alta tigaie am untit ceapa taiata pestisori si morcovul taiat rondele. Am rasturnat apoi intr-o tava ceapa si carnea, am adaugat apa , vinul, si am tras o folie de aluminiu deasupra dupa care le-am dat la cuptor cca 1 h . Am incercat apoi...
Creier de porc pane
Se pune o cratita cu apa pe foc, iar in momentul in care fierbe apa se oparesc bucatile de creier timp de 5 min dupa care se scot cu spumiera pe un platou. Se condimenteaza cu vegeta si piper bucatile de creier dupa care se dau prin faina si apoi prin ou batut si se prajesc in ulei incins....
Pateu din ficatei de pui
Am pus intr-o tigaie uleiul si apoi am adaugat ficateii (spalati , nescursi de apa)si ceapa curatata si taiata in bucati mari. Dupa ce s-au facut (prajit) am dat deoparte tigaia la racorit. Am trecut prin masina de tocat cu sita cea mai deasa ficateii cu tot cu ceapa , galbenusurile ,dupa care am...
Pui cu mere la cuptor
Am spalat bine puiul si l-am pus la fiert pentru 30 min intr-o oala , alaturi de radacinoasele curatate (morcov,patrunjel,telina......)si o lingura de vegeta. Dupa cele 30 min, l-am scos pe un platou si l-am uns cu miere, cimbru, vegeta, boia , piper, apoi l-am stropit cu wiski, si l-am pus in...
Tort Diplomat
Se pune gelatina intr-o cana cu apa. Se separa albusurile si se pun intr-un bol unde se bat spuma. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si apoi cu zeama de la compot (fructele pastrandu-se intr-un castron) iar in final se adauga gelatina umflata lasand totul pe foc cca 15 min. Frisca se...
Friptura de pui cu brocoli
Se pun in ulei incins pulpele condimentate si stropite cu sos de soia.Dupa ce le tragem putin pe ambele parti, adaugam 1/4 l vin alb si un pahar cu apa.Acoperim si lasam sa fiarba pana scade zeama, intorcandu-le din cand in cand. Separat se oparesc in apa buchetelele de brocoli cca 5 min....
Mancarica de cartofi
Ceapa tocata marunt, ardeiul taiat si morcovul ras se calesc in ulei , apoi se adauga cartofii curatati si taiati cubulete, fruzele de dafin si 2 cani cu apa.Se lasa cca 20 minute dupa care se adauga vegeta , piperul si pasta de tomate desfacuta in putina apa. Dupa alte 10 minute se opreste...
Prajitura cu mere si bezea
Am inceput cu merele pe care le-am calit si le-am dat la racorit. Apoi am separat albusurile de galbenusuri . Am mixat galbenusurile cu zaharul , am adaugat apoi uleiul, laptele si in final faina cu praful de copt stins. Apoi am presarat o mana de stafide, razatura de coaja de portocala si esenta...
Gris cu lapte
Am pus laptele intr-un ceaun pe foc (cu zaharul si sarea) si cand a inceput sa fiarba am adaugat in ploaie grisul. Dupa ce a fiert (s-a ingrosat) am adaugat untul si esenta de vanilie. L-am pus in castronele si am presarat scortisoara sau am ornat cu dulceata capsuni ....dupa gust. Simplu si bun.
Parjoale moldovenesti
Carnea se toaca. Ceapa si morcovul tocate marunt se trag in tigaie in putin ulei pana se inmoaie. Se pun apoi peste carne. Se adauga mujdeiul de usturoi, miezul de paine inmuiat in lapte si stors, ouale batute, verdeata tocata, cimbru uscat dupa gust, sare si piper. Se formeaza gramajoare de...
Ciulama cu pui si ciuperci
Se spala pieptul de pui se taie in bucati si se trage intr-o tigaie pe foc cu 2 linguri de ulei adaugandu-se si o ceapa tocata marunt. Intr-o alta tigaie se pun celelalte doua linguri de ulei si se trag ciupercile spalate si taiate felii alaturi de cea de-a doua ceapa tocata. Dupa cca 20 min se...
Omleta pentru micul dejun
Am tocat marunt ceapa, apoi am taiat fasiute ardeiul si carnita. Le-am pus in tigaie cu putin unt si dupa ce s-au untit putin am adaugat ouale batute bine cu smantana si mararul tocat. Dupa 2 min am intors omleta si dupa alte doua min a fost gata.
Ciorba radauteana
Am curatat legumele si le-am pus intr-o oala cu apa alaturi de pieptul spalat (lasat intreg). Am spumuit si am lasat sa fiarba carnea si legumele cca 40 min.Am scos apoi pieptul si l-am taiat fasii iar legumele le-am pasat . Apoi am adaugat vegeta, usturoiul (facut mujdei) otetul si smantana...
Trigoane aperitiv
Am desfacut foile si am luat pe rand cate una pe care am taiat-o in 3 pe lungime.Am folosit un pensonas pentru a unge cu ulei fiecare foaie si am asezat in coltul foii cate o lingura din compozitia de branza(telemeaua data prin razatoare si amestecata cu urda si ou batut) Trigoanele...
Friptura de purcel cu fasolica
Am lucrat in paralel: intr-o tigaie am pus carnea portionata (presarata cu condiment) la prajit in ulei, iar intr-o oala am pus la fiert fasolea (lasata la umflat in prealabil) Am intors carnea pe ambele parti , dupa care am turnat vinul si am acoperit tigaia pentru a fierbe...
Bors cu perisoare
Am pus la fiert rasolul de vita, l-am spumuit, iar dupa aproximativ 40 min (cand era aproape fiert) am adaugat in oala radacinoasele curatate si taiate marunt.Apoi am trecut la prepararea perisoarelor: am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata marunt cu mararul si patrunjelul tocat si cu...
Piftelute cu sos
Am facut mai intai compozitia pentru piftelute din carnea tocata amestecata cu o ceapa tocata trasa in putin ulei, usturoiul pisat, miezul de paine, ouale batute si condimentele indicate. Dupa aceea le-am format si le-am prajit putin in ulei si le-am dat deoparte. Intr-o tigaie am pus ulei,...
Curcan la cuptor cu garnitura de orez
Pentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe fiecare parte . In apa am pus o lingura vegeta si a rezultat o supica buna. Apoi l-am scos din oala si l-am...
Ciocolata in foi de napolitana
Se pune apa, zaharul si cacaua intr-un ceaun pe foc pana se omogenizeaza, obtinandu-se o crema care se da la racorit. Apoi se incorporeaza untul si laptele praf amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase pana se obtine o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. In final se adauga...
Chec ciocolata
Se amesteca intr-un vas aflat pe foc zaharul cu laptele si cacaoa pana se ingroase. Se da de pe foc si se amesteca cu margarina pana se incorporeaza, apoi se da la rece.In aceasta crema se adauga pe rand cele 3 galbenusuri amestecand usor , dupa care se dau deoparte intr-o cana 10 linguri din...
Racituri din cocos
Am pus cocosul (eu am avut unul de curte)sa fiarba intr-o oala cu cca 5 l apa. Dupa vreo 2 ore am adaugat si legumele curatate dar lasate intregi si vegeta, pe care eu o folosesc in loc de sare. Dupa ce au fiert legumele, le-am scos intr-o farfurie si le-am folosit la salata boeuf, iar...
Cornulete cu rahat
Se amesteca toate componentele si se face un aluat ferm care se intinde si se taie in forma de triunghiuri pe care se pun bucatelele de rahat. Se ruleaza si se obtin cornuletele care se coc la foc potrivit cca 30 min. Se scot din tava si se pudreaza cu zahar vanilat.