Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru.
Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.
Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati...
Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele groase), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat) si putina sare. Se lasa sa se...
Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala....
Se portioneaza carnea si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.
Telina se curata de coaja si se spala.
Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in...
Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare.
Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se feliaza.
Ceapa se curata de foi, se spala...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare.
Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.
Tija de apio se spala si se taie in doua.
Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline...
Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala.
Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte si se spala.
Atunci cand carnea...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa.
Se curata cartofii de coaja, se...
Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
Tija de apio se spala si se taie in doua.
Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Legumele se...
Tija de apio se spala si se taie in doua.
Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Legumele se pun la fiert in 1,5 l apa impreuna cu putina sare pentru 5-10 minute,...
Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata) si putina sare.
Se spala foarte bine burta de vita cu apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.
Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Se fierb aceste legume intr-o oala cu 2-3 l apa, 3 linguri de ulei si putina sare.
Dupa ce s-au fiert...
Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi.
Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie...
Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari.
Tija de apio se spala si se taie bucati mari.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in...
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de...
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase).
Telina se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Toate aceste legume se pun intr-o oala...
Se pune apa la fiert intr-o oala.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate).
Ardeii se taie in jumatati, se curata de seminte si se spala.
Tija de apio se spala.
Prazului i se indeparteaza moatele si...
Se spala carnea (se taie fiecare felie in doua), se pune la fiert in apa cu sare, indepartand spuma cand aceasta se formeaza.
Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala....
Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati.
Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Toate acestea se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert....
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele, la fel si pastarnacul.
Radacina de telina se curata, se spala si se taie bucatele....
Se curata ceapa de foi si se spala.
Se curata ardeiul de seminte, se spala si se toaca marunt.
Se curata morcovul, se spala si se taie in bucati mari.
Legumele se pun la fiert impreuna cu baza pentru mancaruri petru 20-30 de minute.
Intre timp, se pregatesc perisoarele: carnea tocata...
Se curata ceapa de foi si se spala.
Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Se pun legumele la fiert intr-o oala cu apa, ulei si putina sare. Se clocotesc 10-15 minute.
Tecilor li se indeparteaza moatele, apoi se rup in...
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Se curata ardeiul de seminte si se spala;
Se curata ceapa de foi si se spala.
Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot.
Dovlecelul se curata de...
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete.
Se pun legumele la fiert in circa 300 ml apa, impreuna cu uleiul si putina sare, acoperind vasul cu un capac. Se amesteca din cand in...
Carnea se spala si se pune la fiert intreaga, cu o lingurita de sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate, se scoate, se scurge si se lasa putin la racit.
In apa in care a fiert carnea, se pun ceapa si ardeiul la fiert, spalate si taiate marut.
Carnea se taie cubulete si se adauga peste legume....
Carnea se taie bucati, se spala si pune la fiert in apa rece cu o lingurita de sare. Cand se face spuma deasupra apei, aceasta se ia treptat, pana cand nu mai ramane deloc, apoi se adauga legumele intregi, curatate (ceapa de foi, morcovul de coaja, ardeiul de seminte) si spalate. Dupa ce se...
Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se spala.
Ceapa si morcovul se curata si se spala. Se spala si ardeiul. Dupa aceea, toate se taie in bucatele potrivite.
Cartofii si celelalte legume se pun la fiert in apa cu ulei si o lingurita de sare. Dupa ce se fierb, se adauga rosiile...
Se curata ceapa, morcovul si ardeiul, se spala, se toaca si se pun la fiert in putina apa, cat sa le acopere, impreuna cu uleiul. Dupa ce s-au fiert putin legumele, se adauga stevia, spalata si tocata. Se fierbe 2-3 minute, dupa care se completeaza oala cu apa.
Cand stevia este fiarta de tot,...
Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se mai lasa putin la foc, dupa care se ia si se acopera cu un capac. Se lasa sa se umfle.
Apoi, fasolea se clateste cu apa rece si se pune din nou la fiert cu ceapa si morcovul, care au fost curatate si spalate, si uleiul....
Supa-crema de dovleac placintar
Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru. Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase. Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati...
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean
Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele groase), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat) si putina sare. Se lasa sa se...
Supa cu carne de rata si galuste de gris
Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala....
Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle
Se portioneaza carnea si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala. Telina se curata de coaja si se spala. Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in...
Ciorba de praz
Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala. Morcovul se curata de coaja, se spala si se feliaza. Ceapa se curata de foi, se spala...
Supa-crema de ciuperci
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare. Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant...
Supa italiana de legume
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca. Tija de apio se spala si se taie in doua. Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline...
Ciorba din sira de porc
Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte si se spala. Atunci cand carnea...
Supa-crema de cartofi
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa. Se curata cartofii de coaja, se...
Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala
Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Legumele se...
Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors
Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Legumele se pun la fiert in 1,5 l apa impreuna cu putina sare pentru 5-10 minute,...
Ciorba de burta de vita
Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata) si putina sare. Se spala foarte bine burta de vita cu apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu...
Ciorba de baby hering
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Se fierb aceste legume intr-o oala cu 2-3 l apa, 3 linguri de ulei si putina sare. Dupa ce s-au fiert...
Luscos ardelenesc
Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi. Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie...
Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza
Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari. Tija de apio se spala si se taie bucati mari. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in...
Ciorba radauteana
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de...
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase). Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari. Toate aceste legume se pun intr-o oala...
Ciorba "Fidelicioasa"
Se pune apa la fiert intr-o oala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate). Ardeii se taie in jumatati, se curata de seminte si se spala. Tija de apio se spala. Prazului i se indeparteaza moatele si...
Supa de vitel
Se spala carnea (se taie fiecare felie in doua), se pune la fiert in apa cu sare, indepartand spuma cand aceasta se formeaza. Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala....
Supa de pui cu galuste
Se curata pulpele, se spala si se taie in cate 3 bucati. Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Toate acestea se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert....
Ciorba de legume
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele, la fel si pastarnacul. Radacina de telina se curata, se spala si se taie bucatele....
Ciorba de perisoare
Se curata ceapa de foi si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se toaca marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie in bucati mari. Legumele se pun la fiert impreuna cu baza pentru mancaruri petru 20-30 de minute. Intre timp, se pregatesc perisoarele: carnea tocata...
Ciorba de teci
Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se pun legumele la fiert intr-o oala cu apa, ulei si putina sare. Se clocotesc 10-15 minute. Tecilor li se indeparteaza moatele, apoi se rup in...
Ciorba de dovlecel
Se curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte si se spala; Se curata ceapa de foi si se spala. Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot. Dovlecelul se curata de...
Ciorba de loboda
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete. Se pun legumele la fiert in circa 300 ml apa, impreuna cu uleiul si putina sare, acoperind vasul cu un capac. Se amesteca din cand in...
Ciorba de "bureti"
Carnea se spala si se pune la fiert intreaga, cu o lingurita de sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate, se scoate, se scurge si se lasa putin la racit. In apa in care a fiert carnea, se pun ceapa si ardeiul la fiert, spalate si taiate marut. Carnea se taie cubulete si se adauga peste legume....
Supa de porc
Carnea se taie bucati, se spala si pune la fiert in apa rece cu o lingurita de sare. Cand se face spuma deasupra apei, aceasta se ia treptat, pana cand nu mai ramane deloc, apoi se adauga legumele intregi, curatate (ceapa de foi, morcovul de coaja, ardeiul de seminte) si spalate. Dupa ce se...
Ciorba de cartofi
Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se spala. Ceapa si morcovul se curata si se spala. Se spala si ardeiul. Dupa aceea, toate se taie in bucatele potrivite. Cartofii si celelalte legume se pun la fiert in apa cu ulei si o lingurita de sare. Dupa ce se fierb, se adauga rosiile...
Ciorba de stevie de post
Se curata ceapa, morcovul si ardeiul, se spala, se toaca si se pun la fiert in putina apa, cat sa le acopere, impreuna cu uleiul. Dupa ce s-au fiert putin legumele, se adauga stevia, spalata si tocata. Se fierbe 2-3 minute, dupa care se completeaza oala cu apa. Cand stevia este fiarta de tot,...
Ciorba de fasole
Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se mai lasa putin la foc, dupa care se ia si se acopera cu un capac. Se lasa sa se umfle. Apoi, fasolea se clateste cu apa rece si se pune din nou la fiert cu ceapa si morcovul, care au fost curatate si spalate, si uleiul....