Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 18 Ian 2016 | 8649 vizualizari

 

Tare buna pe vremea asta, nu?

 

INGREDIENTE

  • doua cepe;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucatica de telina;
  • jumatate de ardei Kapia;
  • 4-5 linguri ulei;
  • o lingurita de baza pentru mancare;
  • 1 kg cartofi;
  • 1,5 l apa;
  • 250 ml zeama de varza acra;
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • 50 g spaghete;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza:

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase).

Telina se curata de coaja si se spala.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Toate aceste legume se pun intr-o oala impreuna cu uleiul si o lingurita de baza pentru mancare si se inabuse, acoperite cu un capac.

Intre timp, se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se spala. Se pun in oala si se adauga apa si putina sare. Se lasa sa se fiarba, iar cand cartofii sunt gata se adauga rosiile pregatite pentru iarna. Se completeaza cu apa daca este necesar. Se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zeama de varza acra si spaghetele (rupte), se mesteca, se mai da in cateva clocote, apoi se potriveste ciorba de sare, se ia de pe foc si se acopera cu un capac pentru a se umfla spaghetele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba manastireasca de legume