Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Mirela
https://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-dovleac-84891.html , dar am tras un ochi si la reteta lui Alex Teacher ca sa vad cu ce pot aromatiza supa. Am preluat de la el adaugarea busuiocului, dar si a cartofilor si piperului. Am adaugat eu si putin oregano. Acestea ar fi schimbarile facute fata de reteta Mirelei.
Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru.
Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.
Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivite.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase.
Toate aceste legume se pun intr-o oala cu o lingurita de sare si se acopera cu apa. Se pun la fiert si se mai adauga apa daca este necesar pe parcursul fierberii.
Dupa ce legumele au fiert, se ia din lichidul din oala si se pune deoparte.
Se adauga putin busuioc uscat, putin oregano uscat si putin piper proaspat macinat peste legume si se maruntesc cu ajutorul unui mixer vertical.
Peste smantana pentru gatit se toarna un polonic de zeama, se amesteca, apoi se pune in oala peste legume. Se mixeaza totul in continuare, adaugand lichid in functie de cat de groasa doriti sa fie supa-crema. Se potriveste de sare.
Supa-crema de dovleac placintar se poate servi si cu marar.