Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin...
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand,...
Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam...
Prea mult nu am descris, pentru că se face atât de simplu, încât oricine, oricât de anti-talent ar fi în ale bucătăritului, nu are cum da greş cu această...
Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina...
Tiramisu reţetă cu blat
Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat cu mixerul sau cu ajutorul robotului de bucătărie, se adaugă zahărul şi 1 lingură apă fierbinte. Când...
Incepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute.
Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua.
Adaugam putina sare si incepem sa...
Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe toate...
Preparam mai intai blatul.
Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste ele.
Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam la...
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.
Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.
Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.
Se pune...
Slanina proaspata se sareaza bine pe ambele parti, dupa care se lasa 2 zile intr-o incapere racoroasa.
Dupa cele 2 zile, se taie cu cutitul un pic in mijloc, dupa care se leaga cu sarma cate 2...
Punem bucatile de piept de porc intr-un vas adanc si le presaram din abundenta cu sare de sac. Punem piper, ienibahar,foi de dafin si cativa catei de usturoi si acoperim vasul cu un capac . Lasam...
Cum se prepara Tort Mimosa - Desert delicios de casa:
Se începe cu pregătirea blatului,se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează prima data albușuri cu puțină sare ,după care se mixează gălbenușurile cu zahăr...
Legumele se curata si se spala.
Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte marunte.
In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii,...
Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ].
Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata....
Am dezghetat faia de placinta la temperatura camerei .
Am preparat umplutura amestecand ingredientele date .
Am presarat blatul de lucru cu zahar brun si scortisoara si...
Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.
Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in...
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald....
1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
2. Blatul se prepara astfel: se freaca...
Bună dimineața! La mulți ani tuturor sărbătoriților de azi!