Cozonac fara framantare

de Bucataras Medi in Dulciuri, 4 Aug 2016 | 9626 vizualizari

 

Aveti pofta de cozonac dar va ganditi ca este dificil procesul de framantare,ei bine va recomand aceasta reteta pe care am preluat.o de la Rocsy Ciobanu http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2015/12/cozonac-fara-framantare.html si pentru care ii multumesc.

Eu l-am confectionat de doua ori(o data la taierea porcului si mai apoi de Craciun).

Si se pare ca a avut succes....hihihi..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 14 g drojdie uscata
  • 110 g unt
  • 330 ml lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 400 g fineti
  • 20 bucati rahat diverse culori
  • Mai avem nevoie 1 ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit ,la cald ,circa 15-20 min. Adaugam rand pe rand ,ouale,galbenusurile,zaharul,coaja rasa de lamaie si amestecam folosind o lingura. Adaugam praful de sare ,untul topit si apoi racit,laptele caldut si esenta de rom si amestecam ,de data aceata cu mana, pana se incorporeza bine ingredientele.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit,la loc cald,pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit il scoatem pe masa de lucru, pe care o ungem cu ulei, si il impartim in 4 bucati. Intindem cu ajutorul sucitorului fiecare bucata de aluat in parte ,in forma dreptunghiulara.
Ungem fiecare dreptunghi in parte cu cate un sfert din cantitatea de crema fineti.
Deasupra cremei punem pe fiecare dreptunghi de aluat cate un sfert de rahat taiat cubulete. Rulam fiecare bucata de aluat in parte.
Impletim doua cate doua rulourile ,rezultand doi cozonacei.
Tapetam tavile de copt cu hartie de copt si asezam in fiecare tava cate un cozonac.
Lasam cozonacii in tava la crescut,acoperiti cu un prosop de bucatarie,la cald,circa 20 min. Dam la cuptor,incins in prealabil,si tinem circa 30 min. la 180 grade.
Scoatem tavile cu cozonaci din cuptor si ii ungem cu oul batut bine.
Dam din nou la cuptor si mai lasam circa 10-15 min pana cand cozonacii sunt frumos rumeniti si bine facuti(facem testul scobitorii).
Scoatem din cuptor ,acoprim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca. Scoatem din tava ,feliem si.....pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare