Friptura de porc la ceaun

de Patricia Iordache in Porc, 23 Apr 2013 | 32551 vizualizari

 

Aveam de ceva vreme salvata la rubrica - favorite - aceasta reteta a bucatarasului Costeo. Am preparat aceasta friptura si va asigur ca este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa de porc ;
  • 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar);
  • 2 cepe potrivite;
  • 1 ardei gras rosu;
  • bulion (eu am pus pasta de ardei rosu);
  • sare;
  • piper;
  • 4 catei usturoi;
  • 1 cana vin;
  • cimbru;
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la ceaun:

Taiem pulpa de porc  in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba.

Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.

Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp tocam ceapa, ardeiul si le adaugam in ceaun. Punem si 2- 3 linguri de bulion (pasta de ardei rosu), cateii de usturoi tocati marunt, cimbrul si lasam sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp, taiem carnatii in bucati potrivite si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta.

Dupa aproximativ o ora, aproape cand este gata mancarica, adaugam cana de vin, carnaciorii prajiti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

Servim friptura cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma, inainte cu 2-3 minute ca mancarica sa fie gata, putem adauga 2-3 catei de usturoi proaspat zdrobiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]