Galbiori cu usturoi si mamaliguta

de Razvan Constantinescu in Mancaruri de post, 1 Iul 2018 | 7991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tocanita de galbiori:
  • 350 g galbiori
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 200 ml apa
  • 1 capatana mica de usturoi
  • Mamaliga:
  • 1 l apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 200 g malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori cu usturoi si mamaliguta:

Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari.

Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat.

In timp ce se fierb galbiorii, se pregateste si mamaliga: se pun apa, uleiul si sarea intr-un tuci la foc. Cu putin inainte ca apa sa dea in clocote se pune malaiul in ploaie si se mesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga la foc mic, mestecand din cand in cand prin ea. Este gata atunci cand se desprinde de peretii tuciului cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de soia cu piure