Se coc vinetele in cuptorul incalzit,se decojesc si se taie marunt.Intr-un bol se pun vinetele,se amesteca cu uleiul turnat treptat si cu sarea.Tocam ceapa si o amestecam in salata noastra!Pofta buna!
Cum se fierbe porumbul. Intr-o oala se pun stiuleti de porumb decojiti si se acopera cu apa. Se lasa pana ce acestia sunt fierti si nu mai contin aceea zeama de culoare laptelui.
Se servesc cu sare! Pofta mare!
Se spala si se scot samburii prunelor, se pun intr-un tuci cu zaharul peste noapte pentru ca prunele sa fie moi si suculente. A doua zi se pun la foc si se lasa cateva ore bune pana ce se ingroasa! Trebuie sa amestecati din 15 in 15 pentru a nu se lipi. Se lasa la racit si se pune in borcane!...
Ingheti cafeaua, o sfarami in bucatele mici si peste ea adaugi laptele, ciocolata dizolvata intr-o lingura de lapte, scortisoara si zaharul. Mixeaza totul pana ce se obtine o crema. Da-o la concgelator, dar nu o lasi sa se congeleze complet, indepartezi crusta inghetata de deasupra si amesteci...
Tai pieptii de pui, ardeiul si ceapa in cubulete. Le infingi pe frigaruie, o bucata de piept de pui, un cubulet de ardei, un cubulet de ceapa rosie, procedezi asa pana ce umpli toata frigaruia. Se sareaza pe fiecare parte si se aseaza pe gratarul bine incins!
Pofta buna!
Se amesteca toate ingredientele pana ce se obtine o compozitie lichida,nu foarte moale dar nici foarte tare.Se pune cate un polonic de compozitie in tigaia antiaderenta.
Se servesc cu dulceata!
Enjoy!!!
Dizolvi drojdia impreuna cu zaharul in 3 linguri apa calduta,adaugi o mana de faina si lasi la crescut.Dupa ce maiaua a crescut,o adaugi in faina si o framanti in apa calda,adaugand treptat,pana ce obtii o coca potrivita ,buna de intins.Acoperi si lasi la dospit aproximativ 1/2 ore.Imparti coca...
Se spala patrunjelul si rosiile cherry.Rosiile se taie pe jumatate,se pun intr-un bol se adauga patrunjelul tocat marunt,sare si ulei.Se amesteca si gata! Pofta buna!
Pepenele se decojeste de coaja,i se scot semintele si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zeama de lamaie si zaharul pudra.Se mixeaza pana ce devine o compozitie lichida.Se toarna amestecul intr-o caserola din plastica si se da la congelator 1 ora si 30 de minute , amestecanduse din...
Se dizolva drojdia in lapte caldut,apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca.Se lasa la dospit 1h.Se intinde aluatul si se formeaza cercuri cu ajutorul unui pahar.La mijloc se decupeaza cu un pahar mai mic.Se mai lasa 15 min. la dospit,si se prajesc in ulei incins.Se servesc cu zahar...
Se dau legumele prin razatoare,se adauga condimentele si ingredientele ramase,se amesteca pana ce se formeaza o pasta densa.Se prajesc in ulei pe ambele parti,dupa care se scot pe servetele.POFTA BUNA!
Mai intai ne apucam de aluat: Intr-un bol se amesteca iaurtul cu oul, se aduga faina amestecata cu sare si praful de copt, uleiul si se amesteca pana devine o compozitie mai groasa decat cea de clatite.
Se unge o tigaie cu unt, se aduga aluatul in tigaie si se adauga si sosul de rosii,...
Fierbi ouăle 10 minute de când începe să clocotească apa. Le treci pe sub jet de apă rece, le cureţi de coajă şi le tai felii. Speli merele, castravetele şi busuiocul. Cureţi merele de codiţă şi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Castravetele îl cureţi...
Foi:Se pun pe foc la bain-marine toate ingredientele pana ce se face o compozitie omogena,dupa care se adauga 600 gr. faina si se amesteca bine.Se ia de pe foc si se inparte coca in doua.Dintr-o parte de face doua foi albe, care se taie fierbinti in 3 parti egale pe lungime(deci vor iesi 6...
Pentru blat :Separi ouale,bati albusurile cu zaharul,iar galbenusurile cu sare.Dupa care se amesteca albusul batut spuma cu galbenusurile,faina ,bicarbonatul,si coaja de portocala.Se amesteca ,si se toarna amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu ulei,Apoi se introduce la cuptor timp de 45-50...
Socata reteta bunicii
Aşezi florile într-un borcan mare. Speli lămâile, le tai în patru şi le pui peste florile de soc. Dizolvi drojdia în apă, adaugi zahărul, apoi torni peste florile din vas şi acoperi borcanul. Adaugi cei 10 litri de apa, apoi lasi sa stea 2...
Se pun in fiecare borcan cate 10 corcoduse, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul. Se pun la fiert la bain marie. Adica se pun intr-o oala cu apa .Dupa ce se fierb se lasa la racit.
Gata! POFTA BUNA!!!
Incepem cu umplutura: curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand se absoarbe tot sucul.Batem bine margarina(sau daca nu aveti folositi unt) cu zaharul pana se omogenizeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam...
Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare, patrunjelul verde tocat, usturoiul taiat fin sau presat si cartofii dati pe razatoarea cu gauri mici.Se amesteca bine. Se ia cu o lingurita din compozitie...
Se toaca toate legumele. Se pune la foc o oala cu cei 3 litri de apa,si se adauga toate legumele la fiert.Se lasa sa fiarba 1 ora.In alta tigaie se pun uleiul si alte 2 ceapa la calit dupa ce, ceapa s-a calit se adauga bulionul.
Cand ciorba a fiert timp de o ora adaugi sarea si piperul,apoi...
Se curata cartofii si se pun la fiert.Dupa ce au fiert se scot intr-un bol si se piseaza impreuna cu laptele,margarina,uleiul si sarea.Dupa ce devine pufos si cremos se portioneaza si se decoreaza cu bulion si patrunjel!
MOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 3 caise,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert la bain marie.Adica se pun intr-o oala cu apa .Dupa ce se fierb se lasa la racit,si sunt numai bune de...
MOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 10 visine ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert la bain marie.Adica se pun intr-o oala cu apa .
Dupa ce se fierb se lasa la racit,si sunt numai...
Dovlecei pentru iarna
Se spala si se decojesc dovlecei. Apoi se toaca cubulete si se pun in borcane impreuna cu apa si sarea. Se fierb la baine-marine.
Mere pentru placinta
Merele ,le speli,le dai prin razatoare si apoi le pui in borcane. Apoi le fierbi la baine-marine,si gata...numai bune pentru o placinta!
Ciuperci pentru iarna
Ciupercile le speli, le toci si le fierbi in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert le pui la borcane si le mai fierbi odata la baine-marine.
Porumb copt
Stiuletii de porumb se pun pe un pat de jar pana cand se coc. Cat sunt fierbinti se servesc cu putin unt, pentru a se prelinge frumos! Pofta buna!
Salata de vinete
Se coc vinetele in cuptorul incalzit,se decojesc si se taie marunt.Intr-un bol se pun vinetele,se amesteca cu uleiul turnat treptat si cu sarea.Tocam ceapa si o amestecam in salata noastra!Pofta buna!
Cum se fierbe porumbul
Cum se fierbe porumbul. Intr-o oala se pun stiuleti de porumb decojiti si se acopera cu apa. Se lasa pana ce acestia sunt fierti si nu mai contin aceea zeama de culoare laptelui. Se servesc cu sare! Pofta mare!
Gem de prune
Se spala si se scot samburii prunelor, se pun intr-un tuci cu zaharul peste noapte pentru ca prunele sa fie moi si suculente. A doua zi se pun la foc si se lasa cateva ore bune pana ce se ingroasa! Trebuie sa amestecati din 15 in 15 pentru a nu se lipi. Se lasa la racit si se pune in borcane!...
Cafeaua eschimosului
Ingheti cafeaua, o sfarami in bucatele mici si peste ea adaugi laptele, ciocolata dizolvata intr-o lingura de lapte, scortisoara si zaharul. Mixeaza totul pana ce se obtine o crema. Da-o la concgelator, dar nu o lasi sa se congeleze complet, indepartezi crusta inghetata de deasupra si amesteci...
Frigarui de pui
Tai pieptii de pui, ardeiul si ceapa in cubulete. Le infingi pe frigaruie, o bucata de piept de pui, un cubulet de ardei, un cubulet de ceapa rosie, procedezi asa pana ce umpli toata frigaruia. Se sareaza pe fiecare parte si se aseaza pe gratarul bine incins! Pofta buna!
Clatite
Se amesteca toate ingredientele pana ce se obtine o compozitie lichida,nu foarte moale dar nici foarte tare.Se pune cate un polonic de compozitie in tigaia antiaderenta. Se servesc cu dulceata! Enjoy!!!
Lipii de casa
Dizolvi drojdia impreuna cu zaharul in 3 linguri apa calduta,adaugi o mana de faina si lasi la crescut.Dupa ce maiaua a crescut,o adaugi in faina si o framanti in apa calda,adaugand treptat,pana ce obtii o coca potrivita ,buna de intins.Acoperi si lasi la dospit aproximativ 1/2 ore.Imparti coca...
Salata de rosii cherry
Se spala patrunjelul si rosiile cherry.Rosiile se taie pe jumatate,se pun intr-un bol se adauga patrunjelul tocat marunt,sare si ulei.Se amesteca si gata! Pofta buna!
Granita de pepene rosu
Pepenele se decojeste de coaja,i se scot semintele si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zeama de lamaie si zaharul pudra.Se mixeaza pana ce devine o compozitie lichida.Se toarna amestecul intr-o caserola din plastica si se da la congelator 1 ora si 30 de minute , amestecanduse din...
Gogosi inelus
Se dizolva drojdia in lapte caldut,apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca.Se lasa la dospit 1h.Se intinde aluatul si se formeaza cercuri cu ajutorul unui pahar.La mijloc se decupeaza cu un pahar mai mic.Se mai lasa 15 min. la dospit,si se prajesc in ulei incins.Se servesc cu zahar...
Chiftele cu dovlecel
Se dau legumele prin razatoare,se adauga condimentele si ingredientele ramase,se amesteca pana ce se formeaza o pasta densa.Se prajesc in ulei pe ambele parti,dupa care se scot pe servetele.POFTA BUNA!
Pizza rapida la tigaie
Mai intai ne apucam de aluat: Intr-un bol se amesteca iaurtul cu oul, se aduga faina amestecata cu sare si praful de copt, uleiul si se amesteca pana devine o compozitie mai groasa decat cea de clatite. Se unge o tigaie cu unt, se aduga aluatul in tigaie si se adauga si sosul de rosii,...
Salată cu sos de muștar
Fierbi ouăle 10 minute de când începe să clocotească apa. Le treci pe sub jet de apă rece, le cureţi de coajă şi le tai felii. Speli merele, castravetele şi busuiocul. Cureţi merele de codiţă şi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Castravetele îl cureţi...
Prajitura "Casuta"
Foi:Se pun pe foc la bain-marine toate ingredientele pana ce se face o compozitie omogena,dupa care se adauga 600 gr. faina si se amesteca bine.Se ia de pe foc si se inparte coca in doua.Dintr-o parte de face doua foi albe, care se taie fierbinti in 3 parti egale pe lungime(deci vor iesi 6...
Tort aniversar
Pentru blat :Separi ouale,bati albusurile cu zaharul,iar galbenusurile cu sare.Dupa care se amesteca albusul batut spuma cu galbenusurile,faina ,bicarbonatul,si coaja de portocala.Se amesteca ,si se toarna amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu ulei,Apoi se introduce la cuptor timp de 45-50...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Aşezi florile într-un borcan mare. Speli lămâile, le tai în patru şi le pui peste florile de soc. Dizolvi drojdia în apă, adaugi zahărul, apoi torni peste florile din vas şi acoperi borcanul. Adaugi cei 10 litri de apa, apoi lasi sa stea 2...
Compot de corcoduse
Se pun in fiecare borcan cate 10 corcoduse, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul. Se pun la fiert la bain marie. Adica se pun intr-o oala cu apa .Dupa ce se fierb se lasa la racit. Gata! POFTA BUNA!!!
Placinta cu mere
Incepem cu umplutura: curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand se absoarbe tot sucul.Batem bine margarina(sau daca nu aveti folositi unt) cu zaharul pana se omogenizeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam...
Chiftelute calde
Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare, patrunjelul verde tocat, usturoiul taiat fin sau presat si cartofii dati pe razatoarea cu gauri mici.Se amesteca bine. Se ia cu o lingurita din compozitie...
Ciorba de dovlecel
Se toaca toate legumele. Se pune la foc o oala cu cei 3 litri de apa,si se adauga toate legumele la fiert.Se lasa sa fiarba 1 ora.In alta tigaie se pun uleiul si alte 2 ceapa la calit dupa ce, ceapa s-a calit se adauga bulionul. Cand ciorba a fiert timp de o ora adaugi sarea si piperul,apoi...
Piure de cartofi
Se curata cartofii si se pun la fiert.Dupa ce au fiert se scot intr-un bol si se piseaza impreuna cu laptele,margarina,uleiul si sarea.Dupa ce devine pufos si cremos se portioneaza si se decoreaza cu bulion si patrunjel!
Compot de caise
MOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 3 caise,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert la bain marie.Adica se pun intr-o oala cu apa .Dupa ce se fierb se lasa la racit,si sunt numai bune de...
Compot de visine
MOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 10 visine ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert la bain marie.Adica se pun intr-o oala cu apa . Dupa ce se fierb se lasa la racit,si sunt numai...