robert_b

4

Bucataras
grozav

Bucureşti

Bucataras din 30.06.2014

RETETE147
PRIETENI58
Retete

Dovlecei pentru iarna

In Conserve la 1 Aug 2014

Se spala si se decojesc dovlecei. Apoi se toaca cubulete si se pun in borcane impreuna cu apa si sarea. Se fierb la baine-marine.

Mere pentru placinta

In Conserve la 1 Aug 2014

Merele ,le speli,le dai prin razatoare si apoi le pui in borcane. Apoi le fierbi la baine-marine,si gata...numai bune pentru o placinta!

Ciuperci pentru iarna

In Conserve la 1 Aug 2014

Ciupercile le speli, le toci si le fierbi in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert le pui la borcane si le mai fierbi odata la baine-marine. 

Porumb copt

In Mancare copii la 1 Aug 2014

Stiuletii de porumb se pun pe un pat de jar pana cand se coc. Cat sunt fierbinti se servesc cu putin unt, pentru a se prelinge frumos! Pofta buna!

Salata de vinete

In Mancaruri de post la 30 Iul 2014

Se coc vinetele in cuptorul incalzit,se decojesc si se taie marunt.Intr-un bol se pun vinetele,se amesteca cu uleiul turnat treptat si cu sarea.Tocam ceapa si o amestecam in salata noastra!Pofta buna!

Cum se fierbe porumbul

In Mancaruri de post la 29 Iul 2014

Cum se fierbe porumbul. Intr-o oala se pun stiuleti de porumb decojiti si se acopera cu apa. Se lasa pana ce acestia sunt fierti si nu mai contin aceea zeama de culoare laptelui. Se servesc cu sare! Pofta mare!

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 29 Iul 2014

Se spala si se scot samburii prunelor, se pun intr-un tuci cu zaharul peste noapte pentru ca prunele sa fie moi si suculente. A doua zi se pun la foc si se lasa cateva ore bune pana ce se ingroasa! Trebuie sa amestecati din 15 in 15 pentru a nu se lipi. Se lasa la racit si se pune in borcane!...

Cafeaua eschimosului

In Cafea la 29 Iul 2014

Ingheti cafeaua, o sfarami in bucatele mici si peste ea adaugi laptele, ciocolata dizolvata intr-o lingura de lapte, scortisoara si zaharul. Mixeaza totul pana ce se obtine o crema. Da-o la concgelator, dar nu o lasi sa se congeleze complet, indepartezi crusta inghetata de deasupra si amesteci...

Frigarui de pui

In Pui la 29 Iul 2014

Tai pieptii de pui, ardeiul si ceapa in cubulete. Le infingi pe frigaruie, o bucata de piept de pui, un cubulet de ardei, un cubulet de ceapa rosie, procedezi asa pana ce umpli toata frigaruia. Se sareaza pe fiecare parte si se aseaza pe gratarul bine incins! Pofta  buna!

Clatite

In Dulciuri la 29 Iul 2014

Se amesteca toate ingredientele pana ce se obtine o compozitie lichida,nu foarte moale dar nici foarte tare.Se pune cate un polonic de compozitie in tigaia antiaderenta. Se servesc cu dulceata! Enjoy!!!

Lipii de casa

In Piine la 22 Iul 2014

Dizolvi drojdia impreuna cu zaharul in 3 linguri apa calduta,adaugi o mana de faina si lasi la crescut.Dupa ce maiaua a crescut,o adaugi in faina si o framanti in apa calda,adaugand treptat,pana ce obtii o coca potrivita ,buna de intins.Acoperi si lasi la dospit aproximativ 1/2 ore.Imparti coca...

Salata de rosii cherry

In Salate la 18 Iul 2014

Se spala patrunjelul si rosiile cherry.Rosiile se taie pe jumatate,se pun intr-un bol se adauga patrunjelul tocat marunt,sare si ulei.Se amesteca si gata! Pofta buna!

Granita de pepene rosu

In Cocktail la 16 Iul 2014

Pepenele se decojeste de coaja,i se scot semintele si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zeama de lamaie si zaharul pudra.Se mixeaza pana ce devine o compozitie lichida.Se toarna amestecul intr-o caserola din plastica  si se da la congelator 1 ora si 30 de minute , amestecanduse din...

Gogosi inelus

In Dulciuri la 12 Iul 2014

Se dizolva drojdia in lapte caldut,apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca.Se lasa la dospit 1h.Se intinde aluatul si se formeaza cercuri cu ajutorul unui pahar.La mijloc se decupeaza cu un pahar mai mic.Se mai lasa 15 min. la dospit,si se prajesc in ulei incins.Se servesc cu zahar...

Chiftele cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2014

Se dau legumele prin razatoare,se adauga condimentele si ingredientele ramase,se amesteca pana ce se formeaza o pasta densa.Se prajesc in ulei pe ambele parti,dupa care se scot pe servetele.POFTA BUNA!

Pizza rapida la tigaie

In Pizza la 7 Iul 2014

Mai intai ne apucam de aluat: Intr-un bol se amesteca iaurtul cu oul, se aduga faina amestecata cu sare si praful de copt, uleiul si se amesteca pana devine o compozitie mai groasa decat cea de clatite. Se unge o tigaie cu unt, se aduga aluatul in tigaie si se adauga si sosul de rosii,...

Salată cu sos de muștar

In Salate la 5 Iul 2014

Fierbi ouăle 10 minute de când începe să clocotească apa. Le treci pe sub jet de apă rece, le cureţi de coajă şi le tai felii. Speli merele, castravetele şi busuiocul. Cureţi merele de codiţă şi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Castravetele îl cureţi...

Prajitura "Casuta"

In Prajituri la 4 Iul 2014

Foi:Se pun pe foc la bain-marine toate ingredientele pana ce se face o compozitie omogena,dupa care se adauga 600 gr. faina si se amesteca bine.Se ia de pe foc si se inparte coca in doua.Dintr-o parte de face doua foi albe, care se taie fierbinti in 3 parti egale pe lungime(deci vor iesi 6...

Tort aniversar

In Torturi la 4 Iul 2014

Pentru blat :Separi ouale,bati albusurile cu zaharul,iar galbenusurile cu sare.Dupa care se amesteca albusul batut spuma cu galbenusurile,faina ,bicarbonatul,si coaja de portocala.Se amesteca ,si se toarna amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu ulei,Apoi se introduce la cuptor timp de 45-50...

Socata reteta bunicii

In Sirop / Compot la 1 Iul 2014

Socata reteta bunicii Aşezi florile într-un borcan mare. Speli lămâile, le tai în patru şi le pui peste florile de soc. Dizolvi drojdia în apă, adaugi zahărul, apoi torni peste florile din vas şi acoperi borcanul. Adaugi cei 10 litri de apa, apoi lasi sa stea 2...

Compot de corcoduse

In Sirop / Compot la 1 Iul 2014

Se pun in fiecare borcan cate 10 corcoduse, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul. Se pun la fiert la bain marie. Adica se pun intr-o oala cu apa .Dupa ce se fierb se lasa la racit. Gata! POFTA BUNA!!!

Placinta cu mere

In Prajituri la 30 Iun 2014

Incepem cu umplutura: curatam merele,le dam pe razatoare si le punem pe foc intr-o oala cu zaharul si scortisoara.Amestecam pana cand se absoarbe tot sucul.Batem bine margarina(sau daca nu aveti folositi unt) cu zaharul pana se omogenizeaza,adaugam sarea,vanilia,praful de copt si oul.Amestecam...

Chiftelute calde

In Porc la 30 Iun 2014

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare,  patrunjelul verde tocat, usturoiul taiat fin sau presat si cartofii dati pe razatoarea cu gauri mici.Se amesteca bine. Se ia cu o lingurita din compozitie...

Ciorba de dovlecel

In Mancaruri de post la 30 Iun 2014

Se toaca toate legumele. Se pune la foc o oala cu cei 3 litri de apa,si se adauga toate legumele la fiert.Se lasa sa fiarba 1 ora.In alta tigaie se pun uleiul si alte 2 ceapa la calit dupa ce, ceapa s-a calit se adauga bulionul. Cand ciorba a fiert timp de o ora adaugi sarea si piperul,apoi...

Piure de cartofi

In Mancare copii la 30 Iun 2014

Se curata cartofii si se pun la fiert.Dupa ce au fiert se scot intr-un bol si se piseaza impreuna cu laptele,margarina,uleiul si sarea.Dupa ce devine pufos si cremos se portioneaza si se decoreaza cu bulion si patrunjel!

Compot de caise

In Sirop / Compot la 30 Iun 2014

MOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 3 caise,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert la bain marie.Adica se pun intr-o oala cu apa .Dupa ce se fierb se lasa la racit,si sunt numai bune de...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 30 Iun 2014

MOD DE PREPARARE:Se pun in fiecare borcan cate 10 visine ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se inchide ermetic cu un capac si se agita pentru a dizolva zaharul.Se pun la fiert la bain marie.Adica se pun intr-o oala cu apa . Dupa ce se fierb se lasa la racit,si sunt numai...

Afisate 121 - 147 din 147 retete    

Postari recente

publicat la 30.12.2021

Desert batoane de ovaz cu mere

publicat la 06.10.2021

Desert negresa de post cu gem

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]