Zacusca de fasole

de dobrezaira in Zacusca, 2 Oct 2012 | 9507 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac aceasta zacusca, cand am pus-o in borcane mi s-a parut o banala fasole batuta, insa dupa vreo doua-trei saptamani cand am desfacut un borcan am constatat cu placere ca este un deliciu. Ca si cu tuica, cica trebuie sa se "roada" ca sa o poti bea, hahahaha.

 

INGREDIENTE

  • 1kg fasole boabe
  • 3kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1 l bulion de rosii
  • 1 l ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Punem fasolea la fiert cu sare si cateva foi de dafin, ardeii ii coacem, iar ceapa si morcovii curatati ii tocam marunt daca se poate la robot.

Calim in ulei ceapa si morcovii, eu am folosit un tuci mare, adaugam ardeii si fasolea care intre timp le-am dat prin masina de tocat carne si bulionul de rosii. Fierbem la foc domol vreo doua-trei ore si potrivim de sare si piper. La sfarsit adaugam usturoiul tocat marunt.

Zacusca am pus-o fierbinte in borcane, insa pentru un plus de siguranta eu le-am mai si sterilizat 40 min.

TIPS-URI

1

e bunaaaaaaaa

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dobrezaira 1

02.10.2012, 15:53

multumesc frumos pentru aprecieri, sunteti cu totii niste scumpi

adry88 1

02.10.2012, 20:27

Lau 1

03.10.2012, 15:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe