Zacusca de fasole boabe

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 6 Sep 2010 | 11933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g fasole
  • * 500 g ceapa
  • * 500 g morcovi
  • * 500 g ardei capia
  • * 500 g rosii
  • * 400 ml ulei
  • * sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole boabe:

1. Fasolea se pune de seara in apa.A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele.Restul legumelor,cu exceptia rosiilor, le-am tocat potrivit,apoi le-am bagat la robot.Rosiile se oparesc,se decojesc si se baga si ele la maruntit.Cand fasolea a fiert,se scurge bine apa,apoi se paseaza cu blenderul.
 
2. In uleiul incins se pune ceapa,se caleste,apoi se adauga morcovul se caleste si el pana se inmoaie,apoi se adauga ardeiul,fasolea si rosiile.Se amesteca incontinuu pana se ridica uleiul la suprafata.
 
3. Borcanele se spala,se sterilizeaza in cuptor si se toarna zacusca fierbinte si se dau la cuptor 30 de min pana se formeaza deasupra o pozghita.Se incalzesc cateva linguri de ulei si se pune cate o lingura deasupra fiecarui borcan.Se pune ciolofan si se infileteaza capacul.Se pastreaza in camara.

Cantitate
3x720 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de vinete