Zacusca de vinete

de Kori in Zacusca, 14 Oct 2011 | 7375 vizualizari

 

Stiu ca sunt foarte multe variante ale acestei delicatese traditionale,zacusca de vinete, dar mie imi place aceasta reteta pe care o am de la doamna Ana, care e o gospodina foarte priceputa:)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 sau 4 kg gogosari rosii
  • 3 kg ceapa 
  • 1/2 l bulion mai gros
  • 1/2 l ulei
  • 2 linguri delikat legume
  • frunze de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Se coc vinetele si se curata de coaja arsa ( eu doar le-am descongelat, ca atunci cand am pus vinete pe iarna in congelator am pus si pt zacusca de vinete).

Se coc gogosarii pe plita (afara in gradina e mai romantic:)), se curata de coaja arsa.

Se trec prin masina de tocat vinetele coapte, gogosarii copti, ceapa.

Ceapa tocata se pune direct in cratita mare in care se va face zacusca de vinete .Acolo, cu jumatatea de cantitate de ulei se pune ceapa tocata la calit pana capata o culoare aurie, apoi se adauga la ceapa vinetele si gogosarii , restul de ulei, bulionul, delikatul, piper daca doriti, frunze de dafin si se fierbe tot acest amestec aprox 2 ore - 3 ore, pana e gata.

Se amesteca des sa nu se prinda zacusca de vinete de fundul cratitei. La final se gusta si se adauga putin zahar daca e cazul (depinde de cum e bulionul), sare daca e cazul, si 3 aspirine zdrobite. Se mai da in cateva clocote si se pune zacusca de vinete in borcane curate si uscate. Se sigileaza bine si se pun borcanele cu zacusca de vinete  intr-o cratita cu apa calduta, deasupra lor se pune un prosop curat de bucatarie ud , asa incat sa le acopere bine si se pune cratita pe foc pe aragaz sau in cuptor pentru inca 2 ore. Cand se racesc se pun la adapost in camara.

Fetitei mele (foarte creativa fata am ! )  ii place sa le dichiseasca :), dupa cum se vede in imagine.

TIPS-URI

1

din reteta de fata vor iesi 7 borcane de 750 cu zacusca de vinete , dar eu fac dublu de obicei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Kori 1

16.10.2011, 22:58

fetita a stat si ea sa vada daca cineva apreciaza munca ei si a fost incantata de comentariul tau, miha. pupici de la ea!

Kori 1

16.10.2011, 22:59

rocsi si dia si alinutzika sunteti dragute , multumesc!

MIUTA 1

17.10.2011, 18:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole,gogosari si vinete