Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Dec 2019 | 5463 vizualizari

 

De dragul lor, am preparat verze de Bruxelles de câteva ori (deși nu-mi place varza, în general) dar acum este pentru prima dată când le fac la cuptor, cu sos alb. Mi s-a părut cea mai gustoasă rețetă cu aceste verzișoare drăguțe...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de varză de Bruxelles
  • 100 ml de lapte
  • 100 ml de smântână grasă
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 50 grame de unt
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns tava
  • Pentru servit:
  • smântână
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor:

Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare.

După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se scurgă de apă.

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare.

Cât timp fierb verzele, se prepară sosul alb din: amidon, unt, lapte și smântână. Se dă crăticioara cu sosul pe aragaz, la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se îngroașă puțin. Atunci se ia crăticioara de pe foc și se lasă în așteptare, până ce vor fi gata verzele.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se distribuie în ea verzele fierte și răcorite.

Sosul alb se toarnă uniform peste verze, se condimentează cu; sare,piper și boia de ardei dulce, se presară cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.

Se servește imediat, cu smântână.

TIPS-URI

1

Curățați verzișoarele de 1-2 foi exterioare și apoi spălați-le sub jet de apă rece.

2

Nu fierbeți verzele mai mult timp, pentru că sunt foarte fragede și foile ”se topesc”.

3

În timpul tratării termice, amestecați sosul întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului.

4

Nu țineți prea mult praparatul în cuptor, ca să nu se usuce.

5

Preparatul este foarte bun, proaspăt scos din cuptor, dar se poate și reîncălzi, la nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

29.12.2019, 00:38

Mulțumesc frumos, Cristina!

RODIMUR 1

29.12.2019, 00:39

Cerasela, acum nu te mai cheamă vio...? Tot nu mă interesează ce ai adus de vânzare...

RODIMUR 1

29.12.2019, 00:43

Madi sunt mulți care au o reținere în privința verzișoarelor de Bruxelles... Asta este, n-avem ce face. Las-o așa, nu este obligatoriu să-i placă, n-o forța... Mulțumesc, oricum, pentru atenție!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor