S-au facut dovleceii a "proasta" vine vorba...asa ca am facut o mancare de dovleac cu morcov TUSPAIS in Banat. Cred ca denumirea se trage din limba germana. Garantat bunnnnnn...
Prima data am curatat dovlecelul, l-am spalat si l-am dat prin razatoare, apoi l-am sarat un picut si l-am lasat sa se inmoaie si sa lase apa.
Intre timp am curatat ceapa, am tocat-o marunt, am curatat morcovul si l-am ras, apoi ardeiul l-am tocat marunt. Am pus uleiul intr-o cratita de 4 kg, apoi am adaugat ceapa, ardeiul si morcovul si am lasat sa se caleasca un picut. Apoi am stors dovlecelul bine de apa lasata si am pus in cratita peste morcov,ceapa si ardei. Am lasat sa se caleasca un picut impreuna cca 5 minute, apoi am completat cu apa calduta pana sa acopere ingredientele din oala. Am acoperit si am lasat sa fiarba intorcand din cind in cind oala intr-o parte si alta sa nu se faramiteze prea tare dovlecelul. Potrivim de sare si piper si cand este fiert adaugam smantana si iaurtul pe care le-am amestecat intre timp cu 2 oua si 2 linguri de faina. Asezonam la final cu marar verde.
Ca garnitura am facut ochiuri de oua.
1
Ca si garnitura eu am facut ochiuri de oua, dar se pot folosi si tot felul de carnuri inclusiv rasol