Tort cu crema de unt

de adry88 in Torturi, 13 Feb 2014 | 4487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de portocala
  • colorant alimentar rosu
  • 50 g ciocolata
  • Crema
  • 300 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte condesat
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt:

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala. Amestecam cu o lingura cu miscari de sus in jos, adaugam colorantul si ciocolata topita (eu am adaugat ciocolata pentru ca nu mi-a placut culoarea, era mai degraba roz decat rosu)

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.

Crema - untul la temperatura camerei il vom mixa pana devine crema, adaugam zaharul treptat mixand continuu. La final adaugam esenta de vanilie si laptele condesat, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie, o insiropam (eu am folosit compot de visine) crema de unt, a 2 foaie si decoram cu frisca si ciocolata.

Dam la frigider inainte sa servim

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

adry88 1

13.02.2014, 21:20

multumesc pentru aprecieri

Ubulika 1

17.02.2014, 09:44

arata bine

gaby_gabytza 1

17.02.2014, 11:39

bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]