Tort Diplomat

de Bianca_Sacuiu in Torturi, 22 Mai 2013 | 9510 vizualizari

 

Un desert racoritor, pentru zilele toride de vara!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 15 g gelatina
  • 700 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 cutie ananas (sau alte fructe la alegere)
  • 1 punga dubla de piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Gelatina se pune in laptele rece la dizolvat, iar ouale(intregi) se bat bine cu zaharul.

Se adauga gelatina cu laptele si se amesteca bine. Aceasta compozitie se fierbe in bain-marie pana se ingroasa. Apoi se lasa la racit.

Se bate frisca bine, apoi se adauga fructele scurse de zeama si tocate destul de marunt, cca.0,5-1 cm, iar la urma se adauga crema care a fost pusa la racit (doar cand aceasta este foarte bine racita, pentru a evita ca frisca sa se strice).

Pentru a da forma tortului, tapetam o cratita de cca.25-27 cm cu folie alimentara (de plastic), se aseaza pe peretii cratitei piscoturile inmuiate in sucul de la ananas, iar in mijloc turnam compozitia care a fost preparata anterior.

Se da tortul la rece pana a2-a zi.

Cand scoatem tortul de la rece, il asezam pe un platou cu fundul in sus, si tragem usor de folie pana cand torul "cade" pe platou.Desfacem folia de plastic si il ornam cu fructe.

Pentru ca fructele sa nu se oxideze, putem turna gelatina transparenta deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (de Pasti)