Tocanita de pipote

de ancutaCH in Pui, 7 Aug 2012 | 10905 vizualizari

 

O mancarica usoara si foarte sanatoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola de pipote de pui/curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • rosii-chery
  • ulei de masline
  • rosii in bulion (poate sa fie si doar bulion)
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Se spala si se curata pipotele, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga in apa si morcovul intreg (dupa ce a fost spalat si curatat de coaja). Dupa ce au fiert si pipotele si morcovul se scot din apa si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se incinge 1-2 linguri de ulei de masline in care se adauga ceapa tocata. Cand aceasta s-a ”aurit” se adauga la calit morcovul taiat felii, pipotele si rosiile chery taiate in jumatati. Se stinge cu un pic de zeama de supa sau apa. Cand s-au inmuiat rosiile se adauga 2-3 linguri de rosii in bulion sau doar bulion, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 5 minute la fiert.

La final se adauga patrunjel tocat si masa-i gata!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta!

2

Cu pipote de curcan este mult mai consistenta si chiar foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vara cu vinete si piept de pui