Tocanita aromata

de Alexandra Burz in Pui, 20 Ian 2014 | 5326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne de pui
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • ulei de masline
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • nucsoara
  • boia de ardei
  • sare
  • piper
  • cimbru proaspat
  • patrunjel proaspat
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita aromata:

Carnea se curata, se spala bine si se transeaza dupa preferinta.

Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.

Legumele se pun la calit in putin ulei de masline.

Cand acestea isi schimba culoarea, se adauga boiaua si nucsoara, se mai lasa la calit 3-4 minute, dupa care se adauga carnea si se lasa si ea la calit pentru 5 minute.

Se adauga apa cat sa acopere carnea.

Se adauga sare si piper dupa gust.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga cimbrul tocat marunt si foile de dafin.

Se fierbe aproximativ 30 minute.

Intr-un bol se amesteca faina cu smantana, adaugandu-se cate o lingura din " muietura" de la tocanita pentru a forma aproximativ aceeasi temperatura.

Adaugam compozitia in tocanita, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Mai lasam sa dea 2-3 clocote si e gata :).

Ornam cu patrunjel proaspat.

TIPS-URI

1

am servit-o cu piure de cartofi si salata de varza murata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vara cu vinete si piept de pui