Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)

de naomy in Torturi, 5 Sep 2011 | 6167 vizualizari

 

Este preluata dupa o reteta spaniola cu modificari facute de mine .

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr nuci prajite si macinate marunt
  • 1 esenta vanilie
1 portie caramel obtinut din:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
CREMA DE BRANZA
  • 2 cutii de philadelphia de 200 gr fiecare
  • 450 mil frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 6 foi gelatina
  • 2 zahar vanilat
DECORUL TORTULUI 
  • 4 jumatati de piersica  galbena din compot
  • caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel):

Blatul

Macinam biscuitii ii amestecam cu untul topit si esenta de vanilie apoi separat pregatim forma de tort de 24 cm si turnam compozitia ,tasam bine si intindem  inclusiv pe pereti formei apoi o dam la cuptor cam 10 min la foc moderat.

Scoatem tava din cuptor si presaram nuca prajita apoi peste nuca caramelul si lasam sa se raceasca pana pregatim crema de branza.

Crema de branza

Punem la foc mic 400 ml de  frisca lichida impreuna cu zaharul si amestecam pana se dizolva tot zaharul si reducem focul .Intre timp  punem gelatina in apa rece pana se ingroasa .Separat batem galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul apoi adaugam treptat cele doua cutii de philadelphia si adaugam si cele 50  de ml de frisca care a mai ramas ,mixam bine pana se formeaza o crema fina si o turnam peste frisca calduta si amestecam .

  O mai lasam la foc redus pana preparam gelatina.Scoatem gelatina din apa rece  o scurgem bine si adaugam un pic de apa fierbinte apoi amestecam pana de dizolva de tot si se ingroasa .Luam crema de pe foc si introducem gelatina ,amestecam cu grija sa nu se formeze cocoloase si o dam 20 min la congelator,amestecam periodic.

Pregatirea caramelului

Topim zaharul pana se caramelizeaza ,se ia de foc si se  stange cu frisca lichida (grija la abur)se amesteca pana se topeste caramelul si se pune din nou la foc timp in care se adauga si untul si se mai lasa pana devine o consistenta cremoasa.

Umplerea si decorarea tortului

Turnam crema de branza in forma de tort peste compozitia de nuca si caramel apoi dam la frigider 2 ore .

Intre timp pregatim alta cantitate de caramel si taiem in  feliute moderate piersicile ,cand este inca cald caramelul turnam piersicile peste( vezi foto 4.)si lasam un pic la racit .(pregatirea caramelului se face dupa ce au trecut cele 2 ore de la terminarea cremei de branza ).

Cand este aproape rece caramelul ,se scot feliutele de piersica cu o lingura si se aseza peste crema de branza in forma dorita si se toarna din caramel peste,eu nu am pus tot caramelul sa nu fie prea gretos.Se mai lasa la frigider inca cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat