Crevetii nu trebuie ignorati deoarece carnea lor frageda si suculenta este foarte buna pentru sanatate,dar si pentru diete.Eu sunt fana lor nr.1 si incerc sa-i gatesc in cat mai multe moduri.
Azi avem in meniu o reteta usoara si delicioasa.
Intr-o tigaie mare incing 4 linguri de ulei de masline si calesc usor usturoiul la foc mic .Adaug ardeiul kapia taiat cubulete,ardeiul iute(fara seminte),patrunjel tocat si amestec.Maresc flacara la aragaz si torn vinul alb; las sa dea 2-3 clocote dupa care pun crevetii curatati .Lasam sa se inabuse 3-4 minute pana devin opaci.
Asezonez cu sare si piper,zeama de lamaie si inchid.
Pun spaghetele fierte al dente in tigaie peste creveti,stropesc cu putin ulei de masline si amestec usor.
Delicios.
Cum am curatat crevetii:
Am luat cate un crevete si cu ajutorul degetelor am indepartat capul prin rasucire si tragere.Cochilia cu tot cu picioruse s-a desprins foarte usor de pe corp iar codita am lasat-o intacta.
Pe spatele crevetelui am facut o incizie,pe lung, cu un cutit ascutit si am scos restul tubului digestiv care arata ca un firisor negru.
Pofta buna!