Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla
Nu ma dau pe spate crevetii, dar daca copilul vrea, trebuie sa mai fac din cand in cand!
Cum se prepara Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla
Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se pastreaza cam un polonic din apa in care au fiert.
Crevetii se lasa sa se dezghete (daca sunt din aceia congelati) apoi se spala sub un jet de apa, se lasa sa se scurga de apa apoi se sterg bine cu prosoape absorbante.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline sa se incinga. Usturoiul curatat si taiat in feliute se pune in ulei si se lasa sa se rumeneasca usor apoi se elimina din tigaie. Se pun crevetii si se lasa 2 minute pe o parte apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa tot 2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna apoi rosiile in sos propriu si se amesteca. Se adauga si apa patrata cum au fiert pastele si se amesteca. Se lasa sa dea cateva clocote si se mai adauga sare si piper dupa gust.
Se amesteca apoi cu pastele si patrunjelul, se ia tigaia de pe foc si se lasa acoperita 5 minute pentru a se imbina aromele. Se servesc cu crostini cu ciuperci si o salata cu rosii. Recomandam si creveti cu sos picant.
Pofta buna!