Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

de nico15 in Fructe de mare, 22 Mai 2017 | 3142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-7 creveti
  • 2 cartofi dulci potriviti
  • icre rosii
  • germeni de ceapa sau ridichie
  • decor
  • busuioc
  • marar
  • curry
  • cognac
  • 1 ceapa
  • 50 ml de vin
  • unt
  • curcuma
  • smantana lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin:

Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare.

Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

  Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, adaugam putin cognac si flambam, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare.

  Pregatim doua sosuri de verdeturi si de vin cu curcuma.  

Pregatim verdeturile busuioc, marar, la alegerea voastra, le spalam si le tocam bine, le punem intr-un mojar mare, adaugam un praf de sare si le vom omogeniza bine, dupa care adaugam ulei de masline si asezonam. Sosul de vin, curatam ceapa si o tocam marunt, punem unt si ulei si adaugam ceapa, o lasam pana va deveni translucida, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, asezonam si adaugam ¼ de lingurita de curcuma (turmenic) si putina smantana lichida. Punem sosul in blender, blendam si strecuram.  

Trecem la decorarea farfuriei din sosul de vin care va fi un pic mai vascos, tragem o linie, aranjam piureul intr-un cerc mic, facem 4-5 cercuri de piure, peste acestea adaugam creveti. Pe linia de sos de vin, punem  icrele.
Decoram cu germeni de ceapa sau de ridichie si stropim cu dressing de verdeturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Calamari,creveti cu orez negru Nigella