Socata reteta bunicii, cu ghimbir

de amalia01 in Sirop / Compot, 1 Iun 2016 | 5361 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Va spuneam eu despre beneficiile socului la reteta de sirop de soc.
Si cum este sezonul frumoaselor si aromatelor flori m-am gandit sa reinventez reteta de socata.
In acest sens, am inlocuit traditionala drojdie cu ghimbirul, care este sanatos si amplifica efectul socului, avand si un plus de aciditate naturala fara fermentatie.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 5 l apa
  • 8 flori de soc
  • 2 lamai
  • 100 g ghimbir
  • 100 g zahar Green Sugar/ 100 g miere/ 100 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, cu ghimbir:

Socata reteta bunicii

 Intr-un borcan de 5l punem cele 8 flori de soc, zeama de la lamaile stoarse  si cojile ramase bine spalate. 

Adaugam zaharul si ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri, de cca 2-3 mm.

Lasam totul la macerat, la soare, timp de 48 de ore. Amestecam din cand in cand, pentru a potenta aromele.

Strecori sucul si il pui la frigider.

Pentru un plus de savoare , servesti socata cu felii de lamaie, frunze de menta si capsuni inghetate( in loc de cuburi de gheata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

02.06.2016, 10:14

foarte sanatoasa!

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:05

buna!

mirela0911 1

03.06.2016, 09:39

Bună socata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]