Excelent in zilele toride si nu numai
Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele.
Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere bine capsunile.
Am pus peste capsuni 500 g zahar si am amestecat pentru dizolvare.
Am pornit aragazul si am lasat sa fiarba 5 minute, dupa care am pasat totul in blender .
In functie de consistenta obtinuta am mai adaugat apa pentru diluarea nectarului iar pentru gust am adaugat zahar cat sa ne fie pe plac.
Cu nectarul obtinut am umplut sticle bine spalate si scurse pe care le-am capsat apoi cu capace tinute 5 minute in apa clocotita.
Am sterilizat nectarul intr-o oala tapetata cu hartie de ziar in care am adaugat apa pana ce aceasta a ajuns la 1 cm. de buza capacului.
Dupe 20 minute de fiert am oprit focul si am lasat sticlele sa se raceasca in oala cu apa, pana a doua zi.
Se pastreaza foarte bine peste iarna, in camara sau beci.
1
Numarul de portii se refera la 10 sticle a 700 ml fiecare ( restul l-am baut :)))) )
2
Lamaia ajuta atat la definirea gustului usor acrisor dar si la pastrarea culorii fructelor in timpul fierberii.
3
Puteti renunta la frunzele de menta dar eu o prefer in acest nectar intrucat ii confera o aroma deosebita.
4
Daca nu va plac bucatile de menta in nectar , puteti indeparta frunzele fara a le mai blendui