Scovergi taranesti

de claudiaO in Piine, 21 Oct 2016 | 9769 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 700 ml APA calda
  • 3 linguri ulei
  • Ulei pt prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi taranesti:

Lichefiem mai intai drojdia cu zaharul, apoi adaugam 100 ml APA si putina  faina cat sa iasa o compozitie ca de chec. Lasam sa cresca putin; faina o crenem intrun lighean, si amestecam cu sarea. Dupa CE a crescut maiaua, o amestecam in faina si incepem sa turnam cate Putin din APA calda si sa framantam pana obtinem in aluat ca de Paine. Punem si uleiul si mai framantam Putin. Lasam LA crescut pana isi dubleaza volumul, apoi luam cate o bucata si o aplatizam bine si degetele unse cu ulei. Prajim rapid pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Se servesc cu dulceata, mujdei de usturoi, sos de usturoi cu iaurt si branza telemea rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau