Sarmale cu jumări

de ionix in Porc, 8 Mar 2010 | 10960 vizualizari

 

Reteta o avem de la bunica mea, de prin judetul Iasi, si le-am facut impreuna cu mama mea… doar tatal meu mananca sarmalele astea :D cand eram mica mancam la tara si-mi placeau foarte mult :p

 

INGREDIENTE

 

  • 1 kg slanina impanata cu carnita
  • 300 g slaninuta afumata impanata
  • 6 cepe
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 400 g orez
  • O varza murata
  • Sare, piper
  • Cimbru
  • 3 linguri cu paste de tomate
  • 2 linguri cu ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu jumări:

 

Varza se lasa la desarat.

Slaninuta impanata se taie cubulete, nu foarte mici, si se pun intr-un ceaun incins.

Se lasa la prajit, ele o sa lase untura proprie, pana cand se rumenesc un pic.

Trebuie sa amestecam in jumari din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul ceaunului sis a se arda.

Dupa ce jumarile s-au facut se scot pe un servetel, ca sa absoarba untura.

Intre timp, taiem ardeiul si cepele cubulete iar morcovul se da pe razatoare.

Intr-o cratita punem la incins uleiul si peste punem legumele la calit.

Cand sunt aproape calite punem pasta de tomate si amestecam bine.

Peste legumele calite punem jumarile scurse de untura si amestecam bine bine.

Orezul il punem la umflat la foc mic cu 200 ml apa.

Dupa ce am facut orezul amestecam cu compozitia de jumari cu legumele calite.

Punem sare, piper si cimbru dupa gust.

Cu aceasta compozitie facem sarmalutele cu varza.

Eu le-am facut intr-un ceaun mare.

Pe fundul ceaunului se pune o farfurie cu fundu-n sus iar peste farfurie varza tocata.

Asezam sarmalutele iar printre randuri punem slaninuta afumata, taiata feliute.

Deasupra se pun iar frunze de varza taiate.

Punem apa in ¾ din ceaun si punem la foc mediu pe aragaz. Trebuie din cand in cand sa miscam ceaunul ca si cum il invartim pentru a se amesteca bine gusturile.

Cand sunt aproape facute le dam 30 de min la cuptor. Eu le-am fiert 6 ore :D

Se mananca cu ardei iuti iuti, pentru a taia greata de la jumari.:D

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu consider ca sarmalele sunt fierte atunci cand nu ti se strepezesc dintii de la varza :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu jumări" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]