Salau cu ketchup si ghimbir

de mihaelar63 in Salau, 13 Dec 2012 | 5484 vizualizari

 

Doar atat spun: delicios !!!
Binecuvantat fie raul Mures si pescarii lui :D

 

INGREDIENTE

  • 1 salau [1.5 kg ]
  • 5 linguri Ketchup
  • 1 lingura praf de ghimbir
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 1 lingurita piper cu lamaie [ Kotyani ]
  • 1 lingurita seminte de busuioc
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei masline
  • 1/2 kapia
  • Patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu ketchup si ghimbir:

Salaul curatat si spalat  il taiati in rondele .

Amestecati ketchup , ghimbir , usturoi , busuioc , ulei , zeama de lamaie , piper si sare .

Cu aceasta pasta ungeti feliile de salau si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Coaceti la cuptor , foc mediu  pana pestele devine rumen [ aprox. 30 min ]

La sfarsit serviti  salaul presarat cu patrunjel verde si cubulete de kapia , alaturi de garnitura si salata preferata .Noi am servit cu cartofi cu malai la cuptor si salata de sfecla rosie .

TIPS-URI

1

Atentie la curatarea salaului , purtati manusi si ajutati-va de o foarfeca pentru a taia aripioarele si coada . Are oase putine dar care ranesc usor .

2

Nu aruncati capul cand curatati peste , va fi baza unei gustoase ciorbe de peste .

3

Pentru aspect la servire ,, dati luciu '' cu o picatura de ulei de masline .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu ketchup si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau pe pat de legume