Salata de ghebe

de Constelatialeu in Conserve, 15 Ian 2013 | 10743 vizualizari

 

De toamna,pentru iarna pana la primavara...

 

INGREDIENTE

  • 30 gogosari
  • 20 de cepe
  • 3 kg ghebe
  • 2 kg.morcov
  • o conopida ( cca 1/2 kg,cu bataie)
  • 2 ,1/2 cani otet ( cana de ceai)
  • 3 cani ulei
  • 4 linguri sare ( din aia grunjoasa)
  • 3 linguri zahar
  • boabe piper
  • foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ghebe:

Ghebele se oparesc in apa fiarta cu sare si se lasa la scurs. Gogosarii taiati felii, ceapa taiata solzisori, morcovul ras si conopida rupta bucatele mici. Toate astea se oparesc in amestecul de otet, ulei, sare, zahar, boabe de piper si foi de dafin, care in prealabil a dat intr-un clocot. La sfarsit se adauga ghebele, se pune compozitia in borcane si se toarna lichidul respectiv peste. Se sterilizeaza pe baie de abur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos