Salata boeuf

de Ina in Salate, 2 Ian 2011 | 8084 vizualizari

 

Deobicei prepar salata boeuf cu pipote de pasare, pentru ca-mi place tare mult cum iese, dar acum am folosit limba de porc : delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 4-5 morcovi 
  • 2-3 radacini de pastarnac
  • 1 radacina de telina 
  • 3 limbi de porc
  • 6-8 gogonele mari, murate
  • 10 castraveti in otet
  • delikat
  • piper macinat
  • mustar
  • maioneza (  http://www.bucataras.ro/retete/6119/maioneza-din-galbenus-crud.html  ) 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

 

Limbile se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte se indeparteaza pielita si taie in cubulete.

Morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert, dupa care se taie si acestea in cubulete.Cartofii se fieb in coaja, apoi se decojesc si se maruntesc.

Gogonelele murate si castravetii se maruntesc si se scurg bine de zeama. Se pune totul intr-un vas mare. Presaram delikat, piper, 3-4 linguri cu mustar  si 5-6 linguri cu maioneza, amestecand bine cu mana. Este bine ca maioneza sa o adaugati putin cate putin, in functie de cat de consistenta vreti sa fie salata boeuf.

Asezam salata boeuf  pe platouri. Acoperim cu un strat uniform de maioneza si decoram in functie de inspiratia de moment. Eu am folosit masline, patrunjel verde si gogosar acru.

Servim salata boeuf dupa ce o pastram la rece 2-3 ore.

 

 

TIPS-URI

1

salata boeuf originala este preparata cu carne de vita, dar o puteti adapta dupa preferinte, asa cum am procedat si eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (154)

Ina 1

05.01.2011, 18:07

Ce nu v-am spus eu este ca scrisesem cifra "2" invers si mi se parea mie ca ceva nu da bine acolo Toti laudau aranjamentul, dar niciunul nu mi-a zis ca am scris pe dos Tot eu a trebuit sa-mi dau seama.....

jolygina 1

08.01.2011, 23:53

foarte buna

gaby_gabytza 1

08.09.2011, 19:01

ce frumos ai decorato

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată boeuf II