Am pregatit impreuna cu mama aceste rulouri in urma cu ceva timp, pentru ca, ce credeti? Nu pot sa rulez aluatul pe acel bat, am incercat de cateva ori si nu mi-a iesit si, cum imi doream sa experimentez si sa fac si niste rulouri doar cu cacao, am apelat la ajutorul ei. Au iesit 50 de bucati. Fotografia de prezentare am facut-o la doua zile, cand abia am mai avut ce sa pozez, si din aceasta cauza sunt mai crapate saracutele, pentru ca s-au deshidratat un pic intre timp si sunt si transpirate pentru ca le-am scos din frigider. Dar bune, bune!
Noi folosim margarina la crema, dar puteti sa folositi si unt.
Aluat:
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana cand devine suficient de tare pentru a putea fi intinsa. Se imparte coca in bile mai mici si se intinde cate una pe masa de lucru, apoi se taie in fasii de aproximativ 2 cm latime. Se ia batul pentru rulouri, se fixeaza bine pe fasia de coca si se ruleaza, apasand usor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedeaza tot asa pana cand se termina coca.
Rulourile se prajesc in ulei pana cand se rumenesc frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta.
Crema:
Intr-o cratita se pun ouale cu zaharul si se mixeaza. Se adauga laptele, esenta de rom, amidonul si cacaua si se omogenizeaza. La final, se adauga margarina taiata cubulete. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca.
Asamblare:
Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unei pungi pentru ornat sau al unei pungi obisnuite pentru congelator, taiata la un colt.
Pe rulouri se poate presara zahar pudra.
Se pastreaza la frigider. Sunt mai bune a doua - a treia zi, dupa ce se mai inmoaie rulourile.