Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur in Cook and smile, 21 Noi 2025 | 42 vizualizari

 

M-am gândit de mult timp să fac “Rondele de ceapă pane, la tigaie”! Cu doar câteva ingrediente: ceapă, cașcaval, ouă, pesmet, făină și condimente, poți să faci ușor și repede acest preparat delicios. Este știut faptul că prin gătire ceapa devine dulce! Sigur o să vă placă! Vă recomand cu căldură acest preparat.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 linguri de pesmet
  • 3-4 linguri de făină
  • 50 g cașcaval ras
  • 2 cepe mai mari
  • 2 ouă
  • 3-4 cartofi
  • ulei pentru prăjit
  • sare, după gust
  • piper, după gust (opțional)
  • boia de ardei dulce/iute, după gust (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut:

Curățăm și spălăm cepele, apoi le tăiem rondele și le punem pe un platou.

Mixăm ouăle cu făina, sare, piper și boia, după gust.

Trecem rondelele de ceapă prin mixtul de ou și făină. Scurgem excesul de ou + făină și trecem apoi prin pesmet. Prăjim rondelele de ceapă, pe ambele părți, în ulei încins în prealabil.

Observație: Putem să nu amestecăm oul cu făina, caz în care vom trece rondelele de ceapă mai întâi prin făină, apoi prin ou după care prin pesmet!

Când sunt gata, scoatem rondelele pe un platou și presărăm deasupra cașcaval ras, cât încă sunt fierbinți. Cașcavalul se va topi ușor.

Curățăm cartofii, îi spălăm și apoi îi uscăm cu prosoape de bucătărie. Tăiem cartofii cubulețe și îi fierbem la foc iute, în apă cu sare. Când cartofii sunt fierți, îi strecurăm, apoi îi prăjim în ulei încins în prealabil. Vor fi crocanți la exterior și moi în interior! Mie așa îmi plac!

Observație: Putem să nu mai prăjim cartofii și să-i servim așa natur!

Punem cartofi în farfurie, adăugăm rondele de ceapă și presără pătrunjel tocat mărunt și eventual cașcaval ras, dacă mai dorim. Chiar și un ardei iute este bine venit, dacă vă place!

Servim rondelele de ceapă cu cartofi prăjiți sau natur și cu sosul preferat, cum ar fi cel de usturoi cu smântână… vezi rețeta aici: https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-usturoi-cu-smantana-pur-si-simplu-delicios-99540.html

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

În loc de cașcaval ras, puteți folosi parmezan ras.

2

Puteți să tăieți cartofii pai sau rondele, cum vă place, după care îi prăjiți direct în ulei bine încins.

3

Puteți servi rondelele de ceapă și cu o salată de sezon, murături sau ketchup dacă doriți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut" nu uita sa-i faci un review.