Zilele trecute am văzut la Liana, mai bine zis pe blog-ul ei http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2012/10/rulada-de-pui-cu-sos-de-cascaval-si.html, o minunată ruladă de pui, cu un sos catifelat de cașcaval și paste colorate în formă de inimioare. M-a bântuit, rețeta, astfel că am trecut la fapte. Mai ales că am găsit și paste în formă de inimioară, nu mai aveam nicio scuză.
Pieptul de pui feliat se bate ușor cu fundul unei sticle, între două folii alimentare, apoi se asezonează de sare și piper, lăsându-se la rece până se prepară umplutura.
Legumele se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, pentru a se păstra culoarea. Eu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei: http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html , legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul de pe termocontrol, ajunge în zona maronie. Legumele fierte se pasează grosier. Pe o folie de aluminiu se așează feliile din piept de pui, ușor suprapuse, ca nu cumva să se scurgă umplutura în timpul coacerii, se așează umplutura de legume, felii de șuncă presată și se rulează ușor fileul de pui, cu ajutorul foliei. Apoi se pune la copt înt-unvas termorezistent, se adaugă ½ cană și se dă la copt în cuptorul preîncins cca 20 de minute la 250, întorcându-se din când în când ca să se coacă pe ambele părți.
Între timp se pregătește sosul de cașcaval. Într-o tigaie pentru sosuri cu fund triplu, se pune unutul la topit la foc mic, după ce s-a topit, atenție trebuie să rămână alb la culoare, se ia de pe foc se adaugă făina amestecându-se energic cu telul, ca să se omogenizeze și se adaugă treptat laptele, amestecându-se continuu ca să se înglobeze toate ingredientele. Se pune din nou la gătit sosul amestecându-se continuu să nu facă cocoloașe, după ce a început să aibă consistența unei smântâni mai groase se adaugă cașcavalul ras pe răzătoarea mare și se amestecă până ce se topește și se va obține un sos omogen, la final se asezonează de sare, piper și nucșoară rasă.
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adică în clocotită și un pic sărată cca. 8-10 minute. Se scot din apa care au fiert, se pun în alt recipient de preferință din ceramică, se adaugă 2 linguri din apa în care au fiert și se acoperă. Rulada coaptă se scoate din folie, se așează în vasul de servire, se acoperă cu sosul de cașcaval, iar de jur împrejur se adaugă inimioarele din paste. Se ornează după gustul fiecăruia și se servește imediat, fierbinte.
Spor și poftă bună!