Astăzi îți aducem o rețeta de chec pufos cu merișoare, un desert aromat, ușor de preparat și perfect pentru sărbătorile de iarnă. Ideal pentru Crăciun, cu gust echilibrat și textură fină.
Pentru acest Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă am folosit următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, ulei, făină, merișoare.
Cum se prepara acest Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă:
Unge o tavă de chec cu ulei/ unt și presară puțină făină.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare, zahărul și esența de vanilie. Mixează bine până își triplează volumul, apoi adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt și mixează din nou. Încorporează fructele uscate.
Toarnă aluatul în tava de copt.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la răcit. Scoate-l apoi pe un platou.
Amestecă zahărul pudră cu sucul de portocală și glazureaza checul răcit.
Decorează cu merișoare proaspete sau după bunul plac.
Este un chec foarte gustos, cu textura umedă și pufoasă care te va cuceri.