Risotto cu lamaie si aripioare marinate

de Satisfyyourcravings in Pui, 13 Sep 2017 | 3548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 aripioare de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 300 grame orez pentru risotto (cu bob rotund)
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 litru supa de pui sau legume ( poate fi obtinut si din cub concentrat)
  • 450 grame mazare congelata
  • 40 grame mascarpone
  • 1 lamaie
  • 25 grame Parmezan ras
  • fasole pastai fierte pentru servit
  • Pentru marinata:
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 crungute cimbru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu lamaie si aripioare marinate:

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce tava in cuptor, pe raftul din mijloc si se lasa 30 de minute. 

Intre timp, se soteaza ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana devin aurii. Se adauga orezul, se lasa 1 minut, amestecand frecvent, apoi se adauga vinul. Dupa ce aceasta s-a evaporat, se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si adaugand supa pe masura ce lichidul se evapora. La final, se adauga mazarea, mascarpone, sucul si coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de Parmezan. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.

Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste fierbinte, impreuna cu fasolea, parmezanul ramas si aripioarele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu lamaie si aripioare marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]