Risotto cu ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 5012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez special pentru risotto
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 170 g ciuperci champignon proaspete
  • 120 ml vin sec
  • 500-600 ml supa pui
  • 50 g parmezan ras
  • 30 g unt
  • cateva fire de patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent.

Turnam vinul peste orez, apoi punem supa (fierbinte – va sta tot timpul cat gatim la foc mic, sa nu se raceasca) cat sa acoperim orezul, uramatoarea portie de supa punand-o dupa ce a fost absorbita prima, si tot asa. Este una din conditiile prepararii unui risotto bun: lichidul se abosoarbe cate putin, complet, dar nu il lasam sa devina uscat
Asezonam cu sare si piper. Oprim focul, adaugam untul si parmezanul ras, amestecam bine pana se topesc si se omogenizeaza compozitia.

Servim cu patrunjel verde tocat ca atare, sau pe post de garnitura, imediat dupa ce il gatim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri foietaj